تجربه نوروز امسال برای صنعت گردشگری آذربایجان شرقی که برای مدت ۲ سال از هرگونه تحرک و فعالیت به دور ماند و خسارت های سنگین مالی را که به گفته مسئولان بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان است، متحمل شد، می تواند برای روزهای آینده و به خصوص در خنکای تابستان بی مانند این استان، بسیار گران سنگ و حائز اهمیت باشد تا پس از دوران سخت و نفس گیر کرونا، حوزه گردشگری آذربایجان شرقی باردیگر احیا و بلکه نسبت به سال های گذشته تقویت شود.

با وجود اینکه شرایط آب و هوایی تبریز و سایر شهرهای آذربایجان شرقی در ایام نوروز امسال نسبت به سال های قبل متقاوت و برودت هوا بر آن حاکم بود، اما در مقایسه با سال های گذشته، استقبال بسیار خوب و رشد معنی داری را در پذیرش گردشگران تجربه کرد که همین موضوع باید زمینه ساز برنامه ریزی درست و حساب شده مدیران و مسئولان گردشگری منطقه برای فصل بهار و تابستان باشد.

تهیه و تدوین برنامه جامع توسعه گردشگری آذربایجان شرقی، همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سازمان ها و ادارات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، بسترسازی و تسهیل گری برای جذب سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌ها، حفظ و احیای بافت تاریخی تبریز، استفاده از عنوان های ملی و جهانی تبریز همچون شهر جهانی فرش، فعالیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ ( بازاریابی دیجیتال )، حمایت از ارائه‌ دهندگان خدمات گردشگری و توسعه شبکه پیاده راهی به‌ هم‌ پیوسته و تبلیغات رسانه ای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی باید در دستور کار مدیران این حوزه قرار بگیرد.

افزایش بیش از ۱.۵ برابری گردشگران نوروزی در آذربایجان شرقی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با بیان اینکه بازدید از جاذبه های گردشگری این استان طی تعطیلات نوروزی نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۱۵۷ درصد افزایش یافت، تعداد  بازدیدکنندگان جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی  طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین را ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۳۲ نفر اعلام کرد و گفت: این رقم در سال گذشته معادل ۸۸۵ هزار نفر بود.

احمد حمزه زاده با اشاره به اینکه بیشترین تعداد بازدید از جاذبه های گردشگری استان مربوط به موزه ها و ابنیه های تاریخی است، افزود: مجموع بازدیدگنندگان از موزه های میراث فرهنگی استان طی این ایام ۱۵۱ هزار و ۶۴۹ نفر بود که این آمار در سال گذشته ۳۳ هزار و ۳۰۰ نفر بود که البته شرایط کرونایی در این آمار بسیار دخیل بود.

وی کلیسای سنت استپانوس در شهرستان جلفا را دارای بیشترین تعداد بازدید در نوروز امسال اعلام و اضافه کرد: طی این ایام تعداد ۳۲ هزار و  ۶۲۶ نفر از این اثر تاریخی ثبت شده جهانی بازدید کردند.

حمزه زاده موزه آذرباجان و قاجار در تبریز را در رده های بعدی بیشترین تعداد بازدیدکننده بیان کرد و گفت: از موزه آذربایجان ۱۵ هزار و ۶۷۶ نفر و از موزه قاجار ۱۱ هزار و ۸۸۷ نفر طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین بازدید کرده اند. 

وی با بیان اینکه در مجموع تعداد ۱۷۳ هزار و ۱۳۵ نفر از موزه های تحت مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز بازدید کردند، ادامه داد: مسافران نوروزی در آذربایجان شرقی از چهار موزه شهرداری تبریز نیز به تعداد ۲۱ هزار و ۴۸۶ نفر بازدید کرده اند که موزه شهریار نیز در این فهرست قرار دارد.

حمزه زاده همچنین از افزایش حدود ۳۴ درصدی اسکان در مراکز اقامتی رسمی استان خبر داد و گفت: طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین ماه تعداد ۱۵۲ هزار و ۲۳۵ نفر در هتل ها و هتل آپارتمان های استان اسکان یافتند که این رقم در سال گذشته معادل ۱۱۳ هزار و ۶۸۸ نفر بود.

وی تکمیل ظرفیت هتل ها و اماکن اقامتی آذربایجان شرقی به میزان ۶۵ درصد تا پیش از آغاز سفرهای نوروزی را یکی از مهمترین اخبار امیدوارکننده خواند و گفت: این آمار چه در دوران کرونایی و چه پیش از  کرونا به ندرت در استان اتفاق افتاده بود و این مر نشان می دهد طی روزها و ماه های آینده آذربایجان شرقی میزبان خیل عظیم گردشگران خواهد بود.

حمزه زاده مجموع هتل و هتل آپارتمان های ستاره دار آذربایجان شرقی را ۷۳ باب با تعداد ۱۴ هزار تخت استاندارد اعلام کرد که به گفته وی از این تعداد پنج هتل پنج ستاره آماده ارایه خدمات به گردشگران خارجی و داخلی است.

وی با اشاره به برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات ویژه ستاد خدمات سفر آذربایجان شرقی برای تعطیلات نوروزی، اظهار داشت: طبق تصمیمات این ستاد و ستاد مقابله با کرونا هیچ ممنوعیتی برای سفر به این استان در نوروز ۱۴۰۱ وحود نداشت و فقط محدودیت هایی در این رابطه اعمال شد.

حمزه زاده ادامه داد: بر همین اساس از ابتدای بهمن ماه تمامی کمیته های ۱۱ گانه تخصصی ستاد خدمات سفر آذربایجان شرقی فعال شد و برنامه های مختلف و متنوع برای استقبال از میهمانان نوروزی در ۲۱ شهرستان استان تدارک دیده شد و استان آمادگی کامل برای پذیرایی از میهمانان و گردشگران نوروزی را پس از سه سال وقفه کرونایی داشت.

وی تعداد گردشگران خارجی ورودی به آذربایجان شرقی تا پیش از شیوع ویروس کرونا را ۴۵۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: با توجه به احتمال افزایش حجم گردشگران داخلی و خارجی در دوران پساکرونا، هدف میان مدت آذربایجان شرقی در جذب گردشگر، یک میلیون نفر تعیین و تعریف شده است.

حمزه زاده آسیب کرونا به صنعت گردشگری آذربایجان شرقی بسیار وسیع خواند و با بیان اینکه طبق  بررسی ها و برآوردهای علمی و میدانی صنعت گردشگری استان طی دو سال اخیر افزون بر پنج هزار میلیارد تومان ضرر دیده است، یادآور شد: این رقم خسارت مستقیم  به صنعت گردشگری استان بوده است که اگر خسارت های غیرمستقیم را در نظر بگیریم، ارقام سنگین تری را شامل می شود.

وی توجه به سرمایه گذاری و جلب مشارکت بخش خصوصی را یکی از اولویت ها و برنامه های اصلی و مهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بیان کرد و با بیان اینکه در این راستا گام های مثبت و بسیار مهمی برداشته شده است، گفت: پارسال در حوزه صدور مجوزهای سرمایه گذاری نسبت به سال ۱۳۹۹، ۳۰ درصد رشد داشته ایم که با توجه به شرایط سخت کرونایی، آماری بسیار قابل توجه به شمار می رود.

حمزه زاده حجم سرمایه گذاری در بخش زیرساختی صنعت گردشگری آذربایجان شرقی را ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که تعداد ۹۲ عنوان پروژه را شامل می شود.

وی توسعه صنعت هتل سازی و توجه به کیفیت بخشی به اماکن اقامتی آذربایجان شرقی را از اولویت های مهم گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و اضافه کرد: در این راستا فعالیت های مناسبی در حوزه سرمایه گذاری برای ساخت و تجهیز هتل و هتل آپارتمان و نیز استانداردسازی آنها در ۲ سال اخیر و با شیوع کرونا صورت گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر تعداد هتل های ۵ ستاره تاپ آذربایجان شرقی از استان های اصفهان و فارس بیشتر است.

 

رشد ۲۹ درصد تردد جاده ای آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی

در همین رابطه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی نیز از تردد ۲۰ میلیون و ۴۸۰ هزار دستگاه خودرو در جاده‌های استان طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین خبر داد و افزود: در این مدت یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو از مبادی مختلف وارد استان شده و یک میلیون و ۲۶۴ هزار خودرو از مبادی خروجی از استان خارج شده اند.

اورجعلی علیزاده با بیان اینکه این تعداد تردد خودرویی در مقایسه با مدت مشابه ایام نوروز سال گذشته ۲۹ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: این تعداد تردد خودرو با توجه به اطلاعات به دست آمده از ۹۴ دستگاه ترددشمار آنلاین در جاده های مختلف استان به دست آمده است.

وی با بیان اینکه در مدت زمان اجرای طرح نوروزی، تعداد  ۲۰۹ هزار و ۸۳۴ مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی آذربایجان شرقی با تعداد ۲۱ هزار و ۴۶۱ سفر اعم از اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه جابجا شده اند، این میزان جابجایی را با رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال گذشته بیان و اضافه کرد: در همین مدت ۱۶ هزار و ۴۶۶ مسافر نیز از پایانه مرزی جلفا و ۱۱۲ هزار و ۳۴۳ مسافر از پایانه مرزی نوردوز تردد کرده اند.

مدیرکل راه آهن منطقه آذربایجان نیز در گفت وگو با ایرنا گفت: در ایام پیک نوروزی امسال ظرفیت صندلی ایجادی در قطارهای بین شهری و حومه ای این منطقه ۱۸۷ هزار نفر بود که این میزان نسبت به ایام نوروز سال گذشته حدود ۱.۳۵ برابر ( ۱۳۵ درصد) افزایش داشت.

محمدرضا قربانی افزود: از این تعداد ۱۶۶ هزار نفر ظرفیت ایجادی در قطارهای بین شهری و ۲۱ هزار نفر در قطارهای حومه ای بود که این میزان نسبت به مدت مشابه ایام نوروز سال قبل به ترتیب حدود ۱.۵ برابر ( ۱۵۰ درصد) و یک برابر ( ۱۰۵ درصد ) رشد کرده است.

وی میزان بار حمل شده در ایام پیک نوروز امسال از طریق ناوگان ریلی این منطقه را نیز ۸۵ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان بار حمل شده نسبت به مدت مشابه ایام نوروز سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

 

معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه این استان به لحاظ جذب گردشگر خارجی جزو پنج استان برتر کشور است، گفت: هرچند شیوع و گسترش ویروس کرونا در ۲ سال گذشته ضربات مهلکی بر پیکره صنعت گردشگری جهان، کشور و استان وارد کرد، اما با این وجود تحرکات خوبی در این حوزه طی این مدت با وجود تمامی کمبودها و نارسائی ها به انجام رسیده است که نتایج آن در نوروز امسال مشاهده شد.

علیرضا بایرام زاده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تعداد ورودی گردشگران خارجی به آذربایجان شرقی طی سال گذشته ۱۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این آمار حضور و اسکان گردشگران خارجی در هتل ها و مراکز اقامتی را شامل می شود که به صورت رسمی و قانونی ثبت شده است.

بایرام زاده، ترکیه، جمهوری های آذربایجان و ارمنستان، جمهوری خودمختار نخجوان، عراق و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، آلمان، روسیه، اسپانیا و خاور دور مثل چین و ژاپن را از جمله کشورهایی بیان کرد که گردشگران آنها به آذربایجان شرقی وارد شده و ضمن اقامت از آثار و ابنیه های تاریخی استان بازدید کرده اند.

وی با اشاره به رتبه اول و دومی استان های تهران و خراسان رضوی در جذب گردشگران خارجی به دلیل موقعیت خاص سیاسی و مذهبی آنها، یادآور شد: فاصله آذربایجان شرقی در رابطه با جذب گردشگران خارجی با استان های اصفهان و فارس نیز چندان زیاد نیست و می توان با برنامه ریزی و اعمال سیاست های تشویقی و فعالیت در حوزه تبلیغات، رتبه استان را ارتقا داد.

بایرام زاده، توسعه صنعت هتل سازی و توجه به کیفیت بخشی به اماکن اقامتی آذربایجان شرقی را از اولویت های مهم و اصلی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان برشمرد و اضافه کرد: در این راستا فعالیت های مناسبی در حوزه سرمایه گذاری برای ساخت و تجهیز هتل و هتل آپارتمان و نیز استانداردسازی آنها در ۲ سال اخیر و با شیوع کرونا صورت گرفته است.

به گفته وی در حال حاضر تعداد هتل های ۵ ستاره تاپ آذربایجان شرقی از استان های اصفهان و فارس بیشتر است.

بایرام زاده با تاکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری به مجموعه عوامل مختلف و همکاری و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی و رسانه ها وابسته است، اظهار داشت: باید توجه داشت که رونق اقتصادی ناشی از گسترش صنعت گردشگری تمامی بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دربر می گیرد و در این راستا باید برنامه های توسعه ای فرابخشی و فرادستگاهی تعریف، تدوین و اجرایی شود.

معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از رسانه های گروهی استان درخواست کرد تا با همکاری های صمیمانه با این مجموعه و نیز ارایه اخبار و گزارش های مختلف زمینه های لازم و کافی برای توسعه گردشگری استان و به خصوص جذب گردشگران خارجی و داخلی در روزها و ماه های آینده را فراهم کنند.

شنبه 01 اردیبهشت 1403


ارتقا ضریب مکانیزاسیون کشاورزی با توزیع ۳۱ هزار دستگاه انواع تراکتور | معاون بازاریابی و فروش گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: گروه صنعتی تراکتورسازی در سال گذشته با توزیع مستقیم ۳۱ هزار دستگاه انواع تراکتور زراعی و باغی بین کشاورزان، ۱۷ صدم اسب بخار در هکتار در ارتقاء ضریب مکانیزاسیون کشاورزی نقش آفرینی کرد.              اوج بی‌ثباتی در تفکرات مدیریتی تراکتور/ چرا تراکتور در زمان های حساس کم می‌آورد؟ | چرا تراکتور در زمان حساس کم می آورد؟ این سوالی است که این روزها نقل محافل ورزشی تبریز و هواداران تراکتور شده است، البته برخی بی ثباتی و از هم گسیختگی تفکرات مدیریتی در این باشگاه را علت ماجرا می دانند.              بازدید استاندار آذربایجان‌شرقی از مس سونگون | دکتر مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی با حضور در مجتمع مس سونگون، از پروژه های زیست محیطی و توسعه ای و خط تولید آن بازدید کرد.              انتخابات هیات بدنسازی آذربایجان شرقی دوباره برگزار می‌شود | مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اعلام رای جلسه حکمیت امور مشترک فدراسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان، انتخابات هیات بدنسازی و پرورش اندام استان دوباره برگزار خواهد شد.              



نشریه پانار

پانار | پارس ساختار | نوروز ۱۴۰۱ نویدبخش رونق گردشگری پساکرونا در آذربایجان‌شرقی

نوروز ۱۴۰۱ نویدبخش رونق گردشگری پساکرونا در آذربایجان‌شرقی 1401/1/17

تجربه نوروز امسال برای صنعت گردشگری آذربایجان شرقی که برای مدت ۲ سال از هرگونه تحرک و فعالیت به دور ماند و خسارت های سنگین مالی را که به گفته مسئولان بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان است، متحمل شد، می تواند برای روزهای آینده و به خصوص در خنکای تابستان بی مانند این استان، بسیار گران سنگ و حائز اهمیت باشد تا پس از دوران سخت و نفس گیر کرونا، حوزه گردشگری آذربایجان شرقی باردیگر احیا و بلکه نسبت به سال های گذشته تقویت شود.

با وجود اینکه شرایط آب و هوایی تبریز و سایر شهرهای آذربایجان شرقی در ایام نوروز امسال نسبت به سال های قبل متقاوت و برودت هوا بر آن حاکم بود، اما در مقایسه با سال های گذشته، استقبال بسیار خوب و رشد معنی داری را در پذیرش گردشگران تجربه کرد که همین موضوع باید زمینه ساز برنامه ریزی درست و حساب شده مدیران و مسئولان گردشگری منطقه برای فصل بهار و تابستان باشد.

تهیه و تدوین برنامه جامع توسعه گردشگری آذربایجان شرقی، همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سازمان ها و ادارات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، بسترسازی و تسهیل گری برای جذب سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌ها، حفظ و احیای بافت تاریخی تبریز، استفاده از عنوان های ملی و جهانی تبریز همچون شهر جهانی فرش، فعالیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ ( بازاریابی دیجیتال )، حمایت از ارائه‌ دهندگان خدمات گردشگری و توسعه شبکه پیاده راهی به‌ هم‌ پیوسته و تبلیغات رسانه ای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی باید در دستور کار مدیران این حوزه قرار بگیرد.

افزایش بیش از ۱.۵ برابری گردشگران نوروزی در آذربایجان شرقی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با بیان اینکه بازدید از جاذبه های گردشگری این استان طی تعطیلات نوروزی نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۱۵۷ درصد افزایش یافت، تعداد  بازدیدکنندگان جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی  طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین را ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۳۲ نفر اعلام کرد و گفت: این رقم در سال گذشته معادل ۸۸۵ هزار نفر بود.

احمد حمزه زاده با اشاره به اینکه بیشترین تعداد بازدید از جاذبه های گردشگری استان مربوط به موزه ها و ابنیه های تاریخی است، افزود: مجموع بازدیدگنندگان از موزه های میراث فرهنگی استان طی این ایام ۱۵۱ هزار و ۶۴۹ نفر بود که این آمار در سال گذشته ۳۳ هزار و ۳۰۰ نفر بود که البته شرایط کرونایی در این آمار بسیار دخیل بود.

وی کلیسای سنت استپانوس در شهرستان جلفا را دارای بیشترین تعداد بازدید در نوروز امسال اعلام و اضافه کرد: طی این ایام تعداد ۳۲ هزار و  ۶۲۶ نفر از این اثر تاریخی ثبت شده جهانی بازدید کردند.

حمزه زاده موزه آذرباجان و قاجار در تبریز را در رده های بعدی بیشترین تعداد بازدیدکننده بیان کرد و گفت: از موزه آذربایجان ۱۵ هزار و ۶۷۶ نفر و از موزه قاجار ۱۱ هزار و ۸۸۷ نفر طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین بازدید کرده اند. 

وی با بیان اینکه در مجموع تعداد ۱۷۳ هزار و ۱۳۵ نفر از موزه های تحت مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز بازدید کردند، ادامه داد: مسافران نوروزی در آذربایجان شرقی از چهار موزه شهرداری تبریز نیز به تعداد ۲۱ هزار و ۴۸۶ نفر بازدید کرده اند که موزه شهریار نیز در این فهرست قرار دارد.

حمزه زاده همچنین از افزایش حدود ۳۴ درصدی اسکان در مراکز اقامتی رسمی استان خبر داد و گفت: طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین ماه تعداد ۱۵۲ هزار و ۲۳۵ نفر در هتل ها و هتل آپارتمان های استان اسکان یافتند که این رقم در سال گذشته معادل ۱۱۳ هزار و ۶۸۸ نفر بود.

وی تکمیل ظرفیت هتل ها و اماکن اقامتی آذربایجان شرقی به میزان ۶۵ درصد تا پیش از آغاز سفرهای نوروزی را یکی از مهمترین اخبار امیدوارکننده خواند و گفت: این آمار چه در دوران کرونایی و چه پیش از  کرونا به ندرت در استان اتفاق افتاده بود و این مر نشان می دهد طی روزها و ماه های آینده آذربایجان شرقی میزبان خیل عظیم گردشگران خواهد بود.

حمزه زاده مجموع هتل و هتل آپارتمان های ستاره دار آذربایجان شرقی را ۷۳ باب با تعداد ۱۴ هزار تخت استاندارد اعلام کرد که به گفته وی از این تعداد پنج هتل پنج ستاره آماده ارایه خدمات به گردشگران خارجی و داخلی است.

وی با اشاره به برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات ویژه ستاد خدمات سفر آذربایجان شرقی برای تعطیلات نوروزی، اظهار داشت: طبق تصمیمات این ستاد و ستاد مقابله با کرونا هیچ ممنوعیتی برای سفر به این استان در نوروز ۱۴۰۱ وحود نداشت و فقط محدودیت هایی در این رابطه اعمال شد.

حمزه زاده ادامه داد: بر همین اساس از ابتدای بهمن ماه تمامی کمیته های ۱۱ گانه تخصصی ستاد خدمات سفر آذربایجان شرقی فعال شد و برنامه های مختلف و متنوع برای استقبال از میهمانان نوروزی در ۲۱ شهرستان استان تدارک دیده شد و استان آمادگی کامل برای پذیرایی از میهمانان و گردشگران نوروزی را پس از سه سال وقفه کرونایی داشت.

وی تعداد گردشگران خارجی ورودی به آذربایجان شرقی تا پیش از شیوع ویروس کرونا را ۴۵۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: با توجه به احتمال افزایش حجم گردشگران داخلی و خارجی در دوران پساکرونا، هدف میان مدت آذربایجان شرقی در جذب گردشگر، یک میلیون نفر تعیین و تعریف شده است.

حمزه زاده آسیب کرونا به صنعت گردشگری آذربایجان شرقی بسیار وسیع خواند و با بیان اینکه طبق  بررسی ها و برآوردهای علمی و میدانی صنعت گردشگری استان طی دو سال اخیر افزون بر پنج هزار میلیارد تومان ضرر دیده است، یادآور شد: این رقم خسارت مستقیم  به صنعت گردشگری استان بوده است که اگر خسارت های غیرمستقیم را در نظر بگیریم، ارقام سنگین تری را شامل می شود.

وی توجه به سرمایه گذاری و جلب مشارکت بخش خصوصی را یکی از اولویت ها و برنامه های اصلی و مهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بیان کرد و با بیان اینکه در این راستا گام های مثبت و بسیار مهمی برداشته شده است، گفت: پارسال در حوزه صدور مجوزهای سرمایه گذاری نسبت به سال ۱۳۹۹، ۳۰ درصد رشد داشته ایم که با توجه به شرایط سخت کرونایی، آماری بسیار قابل توجه به شمار می رود.

حمزه زاده حجم سرمایه گذاری در بخش زیرساختی صنعت گردشگری آذربایجان شرقی را ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که تعداد ۹۲ عنوان پروژه را شامل می شود.

وی توسعه صنعت هتل سازی و توجه به کیفیت بخشی به اماکن اقامتی آذربایجان شرقی را از اولویت های مهم گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد و اضافه کرد: در این راستا فعالیت های مناسبی در حوزه سرمایه گذاری برای ساخت و تجهیز هتل و هتل آپارتمان و نیز استانداردسازی آنها در ۲ سال اخیر و با شیوع کرونا صورت گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر تعداد هتل های ۵ ستاره تاپ آذربایجان شرقی از استان های اصفهان و فارس بیشتر است.

 

رشد ۲۹ درصد تردد جاده ای آذربایجان شرقی در تعطیلات نوروزی

در همین رابطه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی نیز از تردد ۲۰ میلیون و ۴۸۰ هزار دستگاه خودرو در جاده‌های استان طی روزهای ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین خبر داد و افزود: در این مدت یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو از مبادی مختلف وارد استان شده و یک میلیون و ۲۶۴ هزار خودرو از مبادی خروجی از استان خارج شده اند.

اورجعلی علیزاده با بیان اینکه این تعداد تردد خودرویی در مقایسه با مدت مشابه ایام نوروز سال گذشته ۲۹ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: این تعداد تردد خودرو با توجه به اطلاعات به دست آمده از ۹۴ دستگاه ترددشمار آنلاین در جاده های مختلف استان به دست آمده است.

وی با بیان اینکه در مدت زمان اجرای طرح نوروزی، تعداد  ۲۰۹ هزار و ۸۳۴ مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی آذربایجان شرقی با تعداد ۲۱ هزار و ۴۶۱ سفر اعم از اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه جابجا شده اند، این میزان جابجایی را با رشد ۱۱ درصدی نسبت به سال گذشته بیان و اضافه کرد: در همین مدت ۱۶ هزار و ۴۶۶ مسافر نیز از پایانه مرزی جلفا و ۱۱۲ هزار و ۳۴۳ مسافر از پایانه مرزی نوردوز تردد کرده اند.

مدیرکل راه آهن منطقه آذربایجان نیز در گفت وگو با ایرنا گفت: در ایام پیک نوروزی امسال ظرفیت صندلی ایجادی در قطارهای بین شهری و حومه ای این منطقه ۱۸۷ هزار نفر بود که این میزان نسبت به ایام نوروز سال گذشته حدود ۱.۳۵ برابر ( ۱۳۵ درصد) افزایش داشت.

محمدرضا قربانی افزود: از این تعداد ۱۶۶ هزار نفر ظرفیت ایجادی در قطارهای بین شهری و ۲۱ هزار نفر در قطارهای حومه ای بود که این میزان نسبت به مدت مشابه ایام نوروز سال قبل به ترتیب حدود ۱.۵ برابر ( ۱۵۰ درصد) و یک برابر ( ۱۰۵ درصد ) رشد کرده است.

وی میزان بار حمل شده در ایام پیک نوروز امسال از طریق ناوگان ریلی این منطقه را نیز ۸۵ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان بار حمل شده نسبت به مدت مشابه ایام نوروز سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

 

معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه این استان به لحاظ جذب گردشگر خارجی جزو پنج استان برتر کشور است، گفت: هرچند شیوع و گسترش ویروس کرونا در ۲ سال گذشته ضربات مهلکی بر پیکره صنعت گردشگری جهان، کشور و استان وارد کرد، اما با این وجود تحرکات خوبی در این حوزه طی این مدت با وجود تمامی کمبودها و نارسائی ها به انجام رسیده است که نتایج آن در نوروز امسال مشاهده شد.

علیرضا بایرام زاده در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تعداد ورودی گردشگران خارجی به آذربایجان شرقی طی سال گذشته ۱۰ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: این آمار حضور و اسکان گردشگران خارجی در هتل ها و مراکز اقامتی را شامل می شود که به صورت رسمی و قانونی ثبت شده است.

بایرام زاده، ترکیه، جمهوری های آذربایجان و ارمنستان، جمهوری خودمختار نخجوان، عراق و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، آلمان، روسیه، اسپانیا و خاور دور مثل چین و ژاپن را از جمله کشورهایی بیان کرد که گردشگران آنها به آذربایجان شرقی وارد شده و ضمن اقامت از آثار و ابنیه های تاریخی استان بازدید کرده اند.

وی با اشاره به رتبه اول و دومی استان های تهران و خراسان رضوی در جذب گردشگران خارجی به دلیل موقعیت خاص سیاسی و مذهبی آنها، یادآور شد: فاصله آذربایجان شرقی در رابطه با جذب گردشگران خارجی با استان های اصفهان و فارس نیز چندان زیاد نیست و می توان با برنامه ریزی و اعمال سیاست های تشویقی و فعالیت در حوزه تبلیغات، رتبه استان را ارتقا داد.

بایرام زاده، توسعه صنعت هتل سازی و توجه به کیفیت بخشی به اماکن اقامتی آذربایجان شرقی را از اولویت های مهم و اصلی معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان برشمرد و اضافه کرد: در این راستا فعالیت های مناسبی در حوزه سرمایه گذاری برای ساخت و تجهیز هتل و هتل آپارتمان و نیز استانداردسازی آنها در ۲ سال اخیر و با شیوع کرونا صورت گرفته است.

به گفته وی در حال حاضر تعداد هتل های ۵ ستاره تاپ آذربایجان شرقی از استان های اصفهان و فارس بیشتر است.

بایرام زاده با تاکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری به مجموعه عوامل مختلف و همکاری و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی و رسانه ها وابسته است، اظهار داشت: باید توجه داشت که رونق اقتصادی ناشی از گسترش صنعت گردشگری تمامی بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را دربر می گیرد و در این راستا باید برنامه های توسعه ای فرابخشی و فرادستگاهی تعریف، تدوین و اجرایی شود.

معاون گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از رسانه های گروهی استان درخواست کرد تا با همکاری های صمیمانه با این مجموعه و نیز ارایه اخبار و گزارش های مختلف زمینه های لازم و کافی برای توسعه گردشگری استان و به خصوص جذب گردشگران خارجی و داخلی در روزها و ماه های آینده را فراهم کنند.



اخبار مرتبط

مقام معظم رهبری | نشریه تخصصی پانار | پارس ساختار

کاور آخرین نسخه | شماره بیست و چهار - بیست و پنج | بهار1403

فصلنامه پانار


آخرین خبر ها

Save