معاون اول رییس جمهوری در اجلاسیه همایش ملی ایثار اجتماعی، گفت: بخش خصوصی، اقتصاد کشور را سرپا نگه داشت و نگذاشت کارخانه‌های تولیدی بخوابد و در کشور قحطی کالا به وجود آید.

به گزارش تبریز اول از ایرنا، «اسحاق جهانگیری» روز سه شنبه در دومین اجلاسیه همایش ملی ایثار اجتماعی که در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد گفت: آمریکایی‌ها با تمام توانشان دنبال این بودند که اقتصاد ایران را زمین‌گیر کنند و هرکاری که توانستند در این زمینه انجام دادند و حتی رسما اعلام کردند که می‌خواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم.  

وی ادامه داد: در ۸ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا از بنادر ما به کشورهای دیگر صادر شد و یا از بنادر کشورهای دیگر کالا وارد کشور شد.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: ایران به شدت به این فرهنگ و راه نیاز دارد. هر چه بتوانیم از آثار ایثار و ایثار اجتماعی به مردم بگوییم و این راه را نگه داریم قطعا به قوام و دوام کشور کمک کردیم.
جهانگیری افزود: در انقلاب اسلامی مفهوم ایثار و فداکاری، از خودگذشتگی به صورت عملی اجرا شد و مردم ایران آثار و برکات آن را در لحظه لحظه زندگی خود می‌بینند. آنجایی که جامعه با مصائب و مشکلات بیشتری روبرو می‌شود؛ آنجایی که تهدیدات علیه یک ملت و تمدن و کشور زیادتر می شود، حتما زمینه ایثار و از خودگذشتگی بیشتر می شود و افراد زیادتری داوطلب می شوند که قدم به میدان بگذارند و از خود در عمل ایثار و فداکاری نشان می دهند که جامعه اشان بماند و سربلند بمانند.
وی با بیان این که  ما در طول حیات خودمان دهها نمونه از این اقدامات ایثارگرانه داریم، گفت: هرچه به تاریخ انقلاب نزدیک می شویم بیشتر این موضوع را می‌بینیم. در دوران مبارزه مردم آرمان‌هایی را دنبال می کردند که می‌طلبید که در مسیر آن از خودگذشتگی نشان داده شود.
جهانگیری ادامه داد: امام(ره) در صدر این ایثارگری بود، زندگی، مبارزات، تبعید و دستگیری‌های مکرر امام (ره) و یاران خط مقدم ایشان که در این مسیر گام برداشتند تا انقلاب اسلامی پیروز شود همه از نمونه‌های ایثارگری و خودگذشتگی است.

وی گفت: در زندگی رهبر معظم انقلاب هم ایثارگری و از خودگذشتگی مکرر دیده می‌شود. زمانی که رهبری در ایرانشهر تبعید بودند ما که در کرمان دانشجو بودیم تصمیم گرفتیم که جمعی برویم ایشان را در آنجا ملاقات کنیم. آن وضعیت زندگی در تبعید، آن شرایط سختی ها و آن روح بلند و آرمانی که انسان می دید که برای یک آرمان، جوانان بعد از این ملاقات احساس می‌کردند یک فضای بسیار روشنی برای آینده ترسیم شده است.
وی افزود: زمانی مرحوم آیت الله رفسنجانی از طرف امام (ره) سفری را به کشورهای اروپایی رفتند در همانجا در آخرین جلسه به او گفته بودند که اگر به ایران برگردید حتما در فرودگاه شما را دستگیر می‌کنند و محکوم به اعدام می شوید که آیت الله رفسنجانی با علم به این که اگر این اتفاق بیفتد گفته بود که رفتن به ایران به نظر شما برای انقلاب لازم‌تر است یا نرفتن؛ که همه گفتند بودند که رفتند حتما در مقطع فعلی لازم تر است و آمدند و در فرودگاه دستگیر شدند و روان زندان شدند و بعد مسایلی که اتفاق افتاد.
جهانگیری با بیان این که از این صحنه‌ها دهها و صدها می شود راجع تک تک یاران انقلاب و امام در دوران خفقان و مبارزات گفت یادآور شد: اوج فرهنگ ایثار ملت ایران که بر تک تک ما واجب است که این فرهنگ و ایثار و از خودگذشتگی بتوانیم به نحو شایسته ای با روش های مناسب و مطلوب منقل به نسل آینده کنیم جنگ است.

وی گفت: در جنگ ملت ایران درخشید و کاری کرد کارستان و اقداماتی انجام داد که فقط ما آن را در تاریخ شنیده بودیم. در جنگ ملت ایران در ایثارگری و از خودگذشتگی در همه صحنه ها کارهای عجیب و غریب انجام داد.
جهانگیری با یادآوری این که هر خانواده در جنگ شهید داد گفت: گفتن این که یک خانواده شهید داده است راحت است. این که می‌گوییم یک خانواده یک یا دو شهید داده است تا انسان به سر خودش نیاید و نبیند جوان رعنایی که بزرگ کرده در پیش چشمش پرپر شده نمی تواند آن را درک کند. آنهایی می توانند درک کنند که این سرد و گرم را چشیده باشند و خودشان مورد آزمایش قرار گرفته باشند.
وی افزود: عده‌ای سعی می‌کنند همواره یک چیزی لق لقه زبان باشد که البته خوب هم هست و مخالفتی ندارم.  ولی شهدا و خانواده آنها کاری کردند که آن کار آن قدر بزرگ و ارزشمند است و آن قدر باید گفته شود و از آن حفاظت شود که به طور کامل به آینده منتقل شود.  
معاون اول رییس جمهوری گفت: فرهنگ شهادت و ایثار از همه پیرایه‌های سیاسی باید حفظ شود. اوج فرهنگ شهادت ایثار است و ما تجربه ۲۳۰ هزار شهید را داریم.  گاهی اوقات از دست دادن یک انسان آنقدر برای یک جامعه سخت است که موجب یک انقلاب می شود.  
وی افزود: ۲۳۰ هزار شهید دادیم تا توانستیم این انقلاب و نظام را از آن تهاجمی که انجام گرفته بود که هدفش سقوط نظام، چندپاره کردن ایران بود حفظ کنیم.
وی ادامه داد: فرهنگ جنگ و ایثار با فیلم،  هنر، خاطرات و کتاب به نسل آینده منتقل شود و جفا است به ملت ایران اگر این دوره شکوهمند به درستی منتقل نشود.

جهانگیری در ادامه با بیان این که فداکاری و از خودگذشتگی ملت ایران فقط در صحنه جنگ نبود، گفت: ملت ایران در این چهل سال صحنه‌های متعددی برایش پیش آمد که ایثار خود را به خوبی نشان داد و بزرگی خود را در تاریخ ثبت کرد.  
وی با تاکید بر این که متاسفانه در این دنیای پرتلاطم، ملت ایران مظلومانه از خود دفاع کرد گفت: با همین صحنه ای که الان با آن روبرو هستیم. آمریکایی‌ها به تنهایی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان در اختیارش است و ارتشی با آن ویژگی‌ها در اختیار دارد و یک عده ای از آن حرف شنوی دارند و روی حرفش حساب می کنند حتی کشورهایی که به ظاهر کشورهای بزرگ و مستقلی هستند.
جهانگیری افزود:آمریکا امروز به تنهایی اعلام کرده که علیه ملت ایران جنگ اقتصادی شروع کرده و خیلی رسمی و بدون هیچ پرده پوشی می گویند اتاق جنگ ما در وزارت خزانه‌داری است و از آنجا طراحی جنگ اقتصادی علیه ایران می کنیم و هدفمان این است که می‌خواهیم اقتصاد ایران را به شکست بکشانیم و با این روش بیشترین درد و رنج را به جامعه ایران وارد کنیم و ملت ایران را وادار کنیم که علیه حکومت بشورند تا نظامشان به سقوط کشیده شود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: به همین دلیل هم فکر می‌کردند که این روش زود اثر می گذارد و از اوایل سال ۹۷ که رسما این جنگ را آغاز کردند گفتند بهمن ۹۷،  چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را جشن نخواهند گرفت؛ یعنی آن قدر آمریکایی ها مطمئن بودند.
وی گفت: من به عنوان مسوول اقتصاد مقاومتی کشور به ملت ایران می گویم آمریکایی ها از تمام توانشان برای این که اقتصاد ما را زمین گیر کنند استفاده کردند. هر کاری دیگری بود که آمریکایی‌ها می توانستند انجام دادند.
جهانگیری افزود: بعضی ها از دوستان می‌گویند که اگر این که بگوییم آمریکا علیه کشور ما خیلی کارها انجام داده یعنی این علامت دادن به آنها است، در صورتی که این گفتن‌ها یعنی بی اعتبار کردن آمریکا، یعنی این که آمریکا بگوید چه کاری می‌توانست علیه اقتصاد ایران بکند که نکرده است.  
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: حتی به کشورهای دوست ما مثل چین،  روسیه و ترکیه فشار آورد و اینها هم باور کردند که نمی توانند برابر آمریکا مقابله کنند و از کار اقتصادی جدی با ما طفره رفتند و نفت ما را نخریدند. هیچ وقت فکر نمی‌کردم یک کشور مستقلی مثل هند آن هم حاضر نشود که نفت از ایران نخرد و از آن تبعیت کند.
وی افزود: آمریکایی‌ها رسما اعلام کردند که خرید نفت از ایران را به صفر می رسانند. عده ای از مدیران و نیروهای جوان و ایثارگر کشور ایستادند و روش‌های مختلفی را طراحی کردند و نگذاشتند آمریکایی‌ها در  این بخش به هدفشان برسند. حالا این روش‌ها چیست که نمی‌شود گفت؟ چرا که اگر الان بگوییم آمریکایی‌ها گوش‌هایشان را تیز کردند که ببینند ما چه کار می‌کنیم تا سریع آن راه را ببندند.

جهانگیری افزود: کشتی‌رانی را تحریم کردند و گفتند که هیچ کشتی نباید به بنادر ایران برود و هیچ کِشتی نباید از ایران کالایی به بنادر دنیا صادر کند. در ۸ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا یا از بنادر خودمان صادر یا از بنادر کشورهای دیگر به ایران وارد کردیم.
وی ادامه داد: آمریکایی‌ها در این مانده اند که چگونه می شود. چرا که آنها به همه بنادر دنیا گفته‌اند که کسی نباید بیاید و برود چه کسی است که این کارها را انجام می‌دهد.

جهانگیری اضافه کرد: در جبل‌الطارق نفتکشی را پیدا کردند و گفتند ایرانی است با این که نتوانستند خیلی ثابت کنند، حاکم جبل الطارق را تحریک کردند و کشتی را مصادره کردند. مقامات بلندپایه آمریکا به ناخدای هندی نفتکش ایمیل می زدند که ما این قدر میلیون دلار به تو پول می دهیم؛ این نفتکش را به جایی که ایران گفته نبرید و به فلان بندر ببر!، تا این حد دنبال کردند که به یک ناخدا این گونه پیشنهاد بدهند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: در دنیای امروز جابه جایی پول و خریدهای جزیی همه با سیستم بانکی انجام می شود؛  گفتند سیستم بانکی با اقتصاد ایران نباید کار کند. همین الان در بدترین شرایط تحریمی، اقتصاد ایران که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سالانه مبادله تجاری و اقتصادی‌اش است تا صادرات و واردات انجام می دهد که این عدد بزرگی است 

وی گفت: در این شرایط آمریکایی‌ها می‌خواهند این فشارها را وارد کنند و از نظر خودشان همه گلوگاه ها را فشار دادند در حالی که اقتصاد ایران جز شوک روانی که به آن وارد شد روی پای خود ایستاد البته این به این معنا نیست که اقتصاد ما خیلی سرحال است.
جهانگیری افزود: گاهی اوقات ما جملاتی می‌گوییم که تعابیری می‌شود که شاید هم به عمد این تعابیر می شود، که فلانی مثل این که خبر ندارد حال اقتصاد چطور است؟  
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: اقتصاد ایران قرار بود بپاشد، سرپا ایستاد و نپاشید. بخش خصوصی که کننده کار است و ممکن است گفته شود که مفهوم ایثار آنجا کمتر است و گاهی به ناحق در مورد آن قضاوت می‌کنیم پا به میدان گذاشت و با چه ریسک‌هایی کالاهایشان را صادر کردند و با چه ریسکی کالاهایی که مورد نیاز مردم  را خریداری و وارد می کنند و از خودشان واقعا فداکاری به خرج دادند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی اقتصاد کشور را سرپا نگه داشت و نگذاشت کارخانه‌های تولیدی ما بخوابد و نگذاشت در کشور قحطی کالا به وجود آید. آمریکایی ها فکر می کردند اگر در سال ۹۷ نه، اما در سال ۹۸ حتما در ایران قحطی کالا اتفاق می افتد.

جهانگیری گفت: البته خداوند به ایران سرمایه های زیادی داده است که آن سرمایه ها به داد ایران می رسند که یکی از آن سرمایهها موقعیت جغرافیایی ایران است. شمال و جنوب آن دریا است و با ۱۵ کشور همسایه.  با این کشورها روابط صمیمانه تاریخی وجود دارد.  بنابراین این کشوری که این همه امکانات دارد می تواند خود را از این حلقه محاصره نجات دهد و پیش ببرد.
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: ما در این مرحله مثل دوران جنگ نیاز به ایثارگری و فداکاری برای پیشرفت کشور داریم. مهمترین ایثارگری در این مقطع از تاریخ در این است که کاری کنیم که به هر قیمتی که شده آمریکا که این بار رو در روی مستقیم با ملت ایران قرار گرفته، آمریکا با شکست روبرو شود.
جهانگیری ادامه داد: اگر بتوانیم که می توانیم این در تاریخ ایران ثبت می شود که ملتی بود توانست در رو در رویی مستقیم در جنگ اقتصادی با آمریکا سرفراز از جنگ بیرون بیاید. شدنی است اگر فرهنگ ایثار و شهادت در کشور عمومیت پیدا کند. شدنی است اگر ایثار اجتماعی به معنای خیرخواهی عمومی و ترجیح دادن امور دیگران بر امور خود توسعه و گسترش پیدا کند.
وی در ادامه به نمونه های ایثار و فداکاری مردم ایران در جریان کمک رسانی به حادثه‌دیدگان زلزله کرمانشاه بخصوص در سرپل ذهاب و  سیل در استان‌های کشور در اول سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: یکی از شاهکارهای جمهوری اسلامی در مدیریت بحران زلزله کرمانشاه است و ظلم می کنند به ملت ایران آنهایی که یک کار بزرگی در کشور را کوچک جلوه دهند چون که دنبال یک سری از  اغراض سیاسی هستند.  
جهانگیری افزود: آن چیزی که نماد ایثارگری ملت ایران بود درمقطعی که اعلام شد زلزله زدگان سرپل ذهاب نیاز به کمک دارند. طوری شد که پلیس راه، نیروی انتظامی و مسوولین محل مکرر اعلام می کردند که همه جادهای به سمت پل سرذهاب قفل شده بود. ملت ایران در این شرایط بد اقتصادی افتخارات بزرگی در آنجا ثبت کردند.  
وی در ادامه به سیل اول سال ۹۸ در استان های خوزستان، ‌گلستان و لرستان اشاره کرد و گفت: ملت ایران در این حوادث واقعا نشان دادند که ملت هستند؛ ملت در چنین حوادث و اتفاقاتی است که تجلی و ظهور و هویت پیدا می‌کند و ایثار و بزرگی از خود نشان می‌دهد.
جهانگیری افزود: سیل امسال و زلزله کرمانشاه دو نمونه بزرگ از ایثار و خودگذشتگی ملت ایران است.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: ما نیازمند جدی به این فرهنگ ایثار و شهادت هستیم. ایران بشدت به این فرهنگ نیاز دارد.  قوام و دوام و سرمایه‌های اجتماعی و امید به آینده ایران با فرهنگ ایثار شدنی است.

جمعه 31 فروردین 1403


انتخابات هیات بدنسازی آذربایجان شرقی دوباره برگزار می‌شود | مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اعلام رای جلسه حکمیت امور مشترک فدراسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان، انتخابات هیات بدنسازی و پرورش اندام استان دوباره برگزار خواهد شد.              مرحله نخست طرح جهاد آبرسانی به روستاها در آذربایجان شرقی ۹۰ درصد پیشرفت دارد | مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه در طرح جهاد آب رسانی به روستاها، این استان به الگویی برای دیگر استان‌های کشور تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر مرحله نخست طرح جهاد آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.              امام جمعه تبریز: دولت در ساخت بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز تسریع کند | نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به کند بودن روند عملیات اجرایی بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز، توجه بیشتر دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تسریع در اجرای این پروژه را خوستار شد.              صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی به ۳۵ کشور جهان | رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: سال گذشته بیش از ۳۶۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از این استان به بیش از ۳۵ کشور جهان صادر شده است.              



نشریه پانار

پانار | پارس ساختار | جهانگیری: بخش خصوصی اقتصاد کشور را سرپا نگه‌داشت

جهانگیری: بخش خصوصی اقتصاد کشور را سرپا نگه‌داشت 1398/09/26

معاون اول رییس جمهوری در اجلاسیه همایش ملی ایثار اجتماعی، گفت: بخش خصوصی، اقتصاد کشور را سرپا نگه داشت و نگذاشت کارخانه‌های تولیدی بخوابد و در کشور قحطی کالا به وجود آید.

به گزارش تبریز اول از ایرنا، «اسحاق جهانگیری» روز سه شنبه در دومین اجلاسیه همایش ملی ایثار اجتماعی که در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد گفت: آمریکایی‌ها با تمام توانشان دنبال این بودند که اقتصاد ایران را زمین‌گیر کنند و هرکاری که توانستند در این زمینه انجام دادند و حتی رسما اعلام کردند که می‌خواهیم صادرات نفت ایران را به صفر برسانیم.  

وی ادامه داد: در ۸ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا از بنادر ما به کشورهای دیگر صادر شد و یا از بنادر کشورهای دیگر کالا وارد کشور شد.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: ایران به شدت به این فرهنگ و راه نیاز دارد. هر چه بتوانیم از آثار ایثار و ایثار اجتماعی به مردم بگوییم و این راه را نگه داریم قطعا به قوام و دوام کشور کمک کردیم.
جهانگیری افزود: در انقلاب اسلامی مفهوم ایثار و فداکاری، از خودگذشتگی به صورت عملی اجرا شد و مردم ایران آثار و برکات آن را در لحظه لحظه زندگی خود می‌بینند. آنجایی که جامعه با مصائب و مشکلات بیشتری روبرو می‌شود؛ آنجایی که تهدیدات علیه یک ملت و تمدن و کشور زیادتر می شود، حتما زمینه ایثار و از خودگذشتگی بیشتر می شود و افراد زیادتری داوطلب می شوند که قدم به میدان بگذارند و از خود در عمل ایثار و فداکاری نشان می دهند که جامعه اشان بماند و سربلند بمانند.
وی با بیان این که  ما در طول حیات خودمان دهها نمونه از این اقدامات ایثارگرانه داریم، گفت: هرچه به تاریخ انقلاب نزدیک می شویم بیشتر این موضوع را می‌بینیم. در دوران مبارزه مردم آرمان‌هایی را دنبال می کردند که می‌طلبید که در مسیر آن از خودگذشتگی نشان داده شود.
جهانگیری ادامه داد: امام(ره) در صدر این ایثارگری بود، زندگی، مبارزات، تبعید و دستگیری‌های مکرر امام (ره) و یاران خط مقدم ایشان که در این مسیر گام برداشتند تا انقلاب اسلامی پیروز شود همه از نمونه‌های ایثارگری و خودگذشتگی است.

وی گفت: در زندگی رهبر معظم انقلاب هم ایثارگری و از خودگذشتگی مکرر دیده می‌شود. زمانی که رهبری در ایرانشهر تبعید بودند ما که در کرمان دانشجو بودیم تصمیم گرفتیم که جمعی برویم ایشان را در آنجا ملاقات کنیم. آن وضعیت زندگی در تبعید، آن شرایط سختی ها و آن روح بلند و آرمانی که انسان می دید که برای یک آرمان، جوانان بعد از این ملاقات احساس می‌کردند یک فضای بسیار روشنی برای آینده ترسیم شده است.
وی افزود: زمانی مرحوم آیت الله رفسنجانی از طرف امام (ره) سفری را به کشورهای اروپایی رفتند در همانجا در آخرین جلسه به او گفته بودند که اگر به ایران برگردید حتما در فرودگاه شما را دستگیر می‌کنند و محکوم به اعدام می شوید که آیت الله رفسنجانی با علم به این که اگر این اتفاق بیفتد گفته بود که رفتن به ایران به نظر شما برای انقلاب لازم‌تر است یا نرفتن؛ که همه گفتند بودند که رفتند حتما در مقطع فعلی لازم تر است و آمدند و در فرودگاه دستگیر شدند و روان زندان شدند و بعد مسایلی که اتفاق افتاد.
جهانگیری با بیان این که از این صحنه‌ها دهها و صدها می شود راجع تک تک یاران انقلاب و امام در دوران خفقان و مبارزات گفت یادآور شد: اوج فرهنگ ایثار ملت ایران که بر تک تک ما واجب است که این فرهنگ و ایثار و از خودگذشتگی بتوانیم به نحو شایسته ای با روش های مناسب و مطلوب منقل به نسل آینده کنیم جنگ است.

وی گفت: در جنگ ملت ایران درخشید و کاری کرد کارستان و اقداماتی انجام داد که فقط ما آن را در تاریخ شنیده بودیم. در جنگ ملت ایران در ایثارگری و از خودگذشتگی در همه صحنه ها کارهای عجیب و غریب انجام داد.
جهانگیری با یادآوری این که هر خانواده در جنگ شهید داد گفت: گفتن این که یک خانواده شهید داده است راحت است. این که می‌گوییم یک خانواده یک یا دو شهید داده است تا انسان به سر خودش نیاید و نبیند جوان رعنایی که بزرگ کرده در پیش چشمش پرپر شده نمی تواند آن را درک کند. آنهایی می توانند درک کنند که این سرد و گرم را چشیده باشند و خودشان مورد آزمایش قرار گرفته باشند.
وی افزود: عده‌ای سعی می‌کنند همواره یک چیزی لق لقه زبان باشد که البته خوب هم هست و مخالفتی ندارم.  ولی شهدا و خانواده آنها کاری کردند که آن کار آن قدر بزرگ و ارزشمند است و آن قدر باید گفته شود و از آن حفاظت شود که به طور کامل به آینده منتقل شود.  
معاون اول رییس جمهوری گفت: فرهنگ شهادت و ایثار از همه پیرایه‌های سیاسی باید حفظ شود. اوج فرهنگ شهادت ایثار است و ما تجربه ۲۳۰ هزار شهید را داریم.  گاهی اوقات از دست دادن یک انسان آنقدر برای یک جامعه سخت است که موجب یک انقلاب می شود.  
وی افزود: ۲۳۰ هزار شهید دادیم تا توانستیم این انقلاب و نظام را از آن تهاجمی که انجام گرفته بود که هدفش سقوط نظام، چندپاره کردن ایران بود حفظ کنیم.
وی ادامه داد: فرهنگ جنگ و ایثار با فیلم،  هنر، خاطرات و کتاب به نسل آینده منتقل شود و جفا است به ملت ایران اگر این دوره شکوهمند به درستی منتقل نشود.

جهانگیری در ادامه با بیان این که فداکاری و از خودگذشتگی ملت ایران فقط در صحنه جنگ نبود، گفت: ملت ایران در این چهل سال صحنه‌های متعددی برایش پیش آمد که ایثار خود را به خوبی نشان داد و بزرگی خود را در تاریخ ثبت کرد.  
وی با تاکید بر این که متاسفانه در این دنیای پرتلاطم، ملت ایران مظلومانه از خود دفاع کرد گفت: با همین صحنه ای که الان با آن روبرو هستیم. آمریکایی‌ها به تنهایی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان در اختیارش است و ارتشی با آن ویژگی‌ها در اختیار دارد و یک عده ای از آن حرف شنوی دارند و روی حرفش حساب می کنند حتی کشورهایی که به ظاهر کشورهای بزرگ و مستقلی هستند.
جهانگیری افزود:آمریکا امروز به تنهایی اعلام کرده که علیه ملت ایران جنگ اقتصادی شروع کرده و خیلی رسمی و بدون هیچ پرده پوشی می گویند اتاق جنگ ما در وزارت خزانه‌داری است و از آنجا طراحی جنگ اقتصادی علیه ایران می کنیم و هدفمان این است که می‌خواهیم اقتصاد ایران را به شکست بکشانیم و با این روش بیشترین درد و رنج را به جامعه ایران وارد کنیم و ملت ایران را وادار کنیم که علیه حکومت بشورند تا نظامشان به سقوط کشیده شود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: به همین دلیل هم فکر می‌کردند که این روش زود اثر می گذارد و از اوایل سال ۹۷ که رسما این جنگ را آغاز کردند گفتند بهمن ۹۷،  چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را جشن نخواهند گرفت؛ یعنی آن قدر آمریکایی ها مطمئن بودند.
وی گفت: من به عنوان مسوول اقتصاد مقاومتی کشور به ملت ایران می گویم آمریکایی ها از تمام توانشان برای این که اقتصاد ما را زمین گیر کنند استفاده کردند. هر کاری دیگری بود که آمریکایی‌ها می توانستند انجام دادند.
جهانگیری افزود: بعضی ها از دوستان می‌گویند که اگر این که بگوییم آمریکا علیه کشور ما خیلی کارها انجام داده یعنی این علامت دادن به آنها است، در صورتی که این گفتن‌ها یعنی بی اعتبار کردن آمریکا، یعنی این که آمریکا بگوید چه کاری می‌توانست علیه اقتصاد ایران بکند که نکرده است.  
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: حتی به کشورهای دوست ما مثل چین،  روسیه و ترکیه فشار آورد و اینها هم باور کردند که نمی توانند برابر آمریکا مقابله کنند و از کار اقتصادی جدی با ما طفره رفتند و نفت ما را نخریدند. هیچ وقت فکر نمی‌کردم یک کشور مستقلی مثل هند آن هم حاضر نشود که نفت از ایران نخرد و از آن تبعیت کند.
وی افزود: آمریکایی‌ها رسما اعلام کردند که خرید نفت از ایران را به صفر می رسانند. عده ای از مدیران و نیروهای جوان و ایثارگر کشور ایستادند و روش‌های مختلفی را طراحی کردند و نگذاشتند آمریکایی‌ها در  این بخش به هدفشان برسند. حالا این روش‌ها چیست که نمی‌شود گفت؟ چرا که اگر الان بگوییم آمریکایی‌ها گوش‌هایشان را تیز کردند که ببینند ما چه کار می‌کنیم تا سریع آن راه را ببندند.

جهانگیری افزود: کشتی‌رانی را تحریم کردند و گفتند که هیچ کشتی نباید به بنادر ایران برود و هیچ کِشتی نباید از ایران کالایی به بنادر دنیا صادر کند. در ۸ ماهه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا یا از بنادر خودمان صادر یا از بنادر کشورهای دیگر به ایران وارد کردیم.
وی ادامه داد: آمریکایی‌ها در این مانده اند که چگونه می شود. چرا که آنها به همه بنادر دنیا گفته‌اند که کسی نباید بیاید و برود چه کسی است که این کارها را انجام می‌دهد.

جهانگیری اضافه کرد: در جبل‌الطارق نفتکشی را پیدا کردند و گفتند ایرانی است با این که نتوانستند خیلی ثابت کنند، حاکم جبل الطارق را تحریک کردند و کشتی را مصادره کردند. مقامات بلندپایه آمریکا به ناخدای هندی نفتکش ایمیل می زدند که ما این قدر میلیون دلار به تو پول می دهیم؛ این نفتکش را به جایی که ایران گفته نبرید و به فلان بندر ببر!، تا این حد دنبال کردند که به یک ناخدا این گونه پیشنهاد بدهند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: در دنیای امروز جابه جایی پول و خریدهای جزیی همه با سیستم بانکی انجام می شود؛  گفتند سیستم بانکی با اقتصاد ایران نباید کار کند. همین الان در بدترین شرایط تحریمی، اقتصاد ایران که بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سالانه مبادله تجاری و اقتصادی‌اش است تا صادرات و واردات انجام می دهد که این عدد بزرگی است 

وی گفت: در این شرایط آمریکایی‌ها می‌خواهند این فشارها را وارد کنند و از نظر خودشان همه گلوگاه ها را فشار دادند در حالی که اقتصاد ایران جز شوک روانی که به آن وارد شد روی پای خود ایستاد البته این به این معنا نیست که اقتصاد ما خیلی سرحال است.
جهانگیری افزود: گاهی اوقات ما جملاتی می‌گوییم که تعابیری می‌شود که شاید هم به عمد این تعابیر می شود، که فلانی مثل این که خبر ندارد حال اقتصاد چطور است؟  
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: اقتصاد ایران قرار بود بپاشد، سرپا ایستاد و نپاشید. بخش خصوصی که کننده کار است و ممکن است گفته شود که مفهوم ایثار آنجا کمتر است و گاهی به ناحق در مورد آن قضاوت می‌کنیم پا به میدان گذاشت و با چه ریسک‌هایی کالاهایشان را صادر کردند و با چه ریسکی کالاهایی که مورد نیاز مردم  را خریداری و وارد می کنند و از خودشان واقعا فداکاری به خرج دادند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی اقتصاد کشور را سرپا نگه داشت و نگذاشت کارخانه‌های تولیدی ما بخوابد و نگذاشت در کشور قحطی کالا به وجود آید. آمریکایی ها فکر می کردند اگر در سال ۹۷ نه، اما در سال ۹۸ حتما در ایران قحطی کالا اتفاق می افتد.

جهانگیری گفت: البته خداوند به ایران سرمایه های زیادی داده است که آن سرمایه ها به داد ایران می رسند که یکی از آن سرمایهها موقعیت جغرافیایی ایران است. شمال و جنوب آن دریا است و با ۱۵ کشور همسایه.  با این کشورها روابط صمیمانه تاریخی وجود دارد.  بنابراین این کشوری که این همه امکانات دارد می تواند خود را از این حلقه محاصره نجات دهد و پیش ببرد.
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: ما در این مرحله مثل دوران جنگ نیاز به ایثارگری و فداکاری برای پیشرفت کشور داریم. مهمترین ایثارگری در این مقطع از تاریخ در این است که کاری کنیم که به هر قیمتی که شده آمریکا که این بار رو در روی مستقیم با ملت ایران قرار گرفته، آمریکا با شکست روبرو شود.
جهانگیری ادامه داد: اگر بتوانیم که می توانیم این در تاریخ ایران ثبت می شود که ملتی بود توانست در رو در رویی مستقیم در جنگ اقتصادی با آمریکا سرفراز از جنگ بیرون بیاید. شدنی است اگر فرهنگ ایثار و شهادت در کشور عمومیت پیدا کند. شدنی است اگر ایثار اجتماعی به معنای خیرخواهی عمومی و ترجیح دادن امور دیگران بر امور خود توسعه و گسترش پیدا کند.
وی در ادامه به نمونه های ایثار و فداکاری مردم ایران در جریان کمک رسانی به حادثه‌دیدگان زلزله کرمانشاه بخصوص در سرپل ذهاب و  سیل در استان‌های کشور در اول سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: یکی از شاهکارهای جمهوری اسلامی در مدیریت بحران زلزله کرمانشاه است و ظلم می کنند به ملت ایران آنهایی که یک کار بزرگی در کشور را کوچک جلوه دهند چون که دنبال یک سری از  اغراض سیاسی هستند.  
جهانگیری افزود: آن چیزی که نماد ایثارگری ملت ایران بود درمقطعی که اعلام شد زلزله زدگان سرپل ذهاب نیاز به کمک دارند. طوری شد که پلیس راه، نیروی انتظامی و مسوولین محل مکرر اعلام می کردند که همه جادهای به سمت پل سرذهاب قفل شده بود. ملت ایران در این شرایط بد اقتصادی افتخارات بزرگی در آنجا ثبت کردند.  
وی در ادامه به سیل اول سال ۹۸ در استان های خوزستان، ‌گلستان و لرستان اشاره کرد و گفت: ملت ایران در این حوادث واقعا نشان دادند که ملت هستند؛ ملت در چنین حوادث و اتفاقاتی است که تجلی و ظهور و هویت پیدا می‌کند و ایثار و بزرگی از خود نشان می‌دهد.
جهانگیری افزود: سیل امسال و زلزله کرمانشاه دو نمونه بزرگ از ایثار و خودگذشتگی ملت ایران است.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: ما نیازمند جدی به این فرهنگ ایثار و شهادت هستیم. ایران بشدت به این فرهنگ نیاز دارد.  قوام و دوام و سرمایه‌های اجتماعی و امید به آینده ایران با فرهنگ ایثار شدنی است.



اخبار مرتبط

مقام معظم رهبری | نشریه تخصصی پانار | پارس ساختار

کاور آخرین نسخه | شماره بیست و چهار - بیست و پنج | بهار1403

فصلنامه پانار


آخرین خبر ها

Save