در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تبریز که مسئولیت مدیریت، سیاست گذاری و نظارت بر حوزه های متعدد و پرشمار بخش سلامت جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی را عهده دار است، به دلیل کمبودها، سهل انگاری های سال های گذشته، بی توجهی به توسعه و نبود منابع مالی مناسب با چالش ها، مشکلات و معضلات مختلفی روبروست که باز شدن گره های آن جز با تصمیمات قاطعانه و مبتنی بر قانون توسط دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میسر نخواهد شد.

اجرای چندین پروژه عمرانی کلان در زمینه بیمارستان سازی، فضاهای فیزیکی مراکز بهداشت و درمان، طرح های مربوط با تحقیقات و پژوهش های علمی در حوزه داروئی و تقویت شرکت های دانش بنیان فعال در علوم پزشکی که از سال های قبل آغاز شده و به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات مکفی و  البته بی توجهی های دولت قبل با رکود مواجه شده است که احیای این پروژها توجه ویژه دولت مردمی سیزدهم را می طلبد.

بدون تردید تصمیمات موثر و محکم هیات دولت در سفر استانی به تبریز می تواند علاوه بر جلب رضایت مردمی، موجب توسعه و رشد روزافزون بخش سلامت آذربایجان شرقی را فراهم آورد که علاوه بر ساکنان استان، به بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شمال غرب کشور و استان های همجوار و حتی کشورهای منطقه خدمات بهداشتی و درمانی ارایه می کند.

اجرای سریع طرح های عمرانی این بخش و رسیدگی و تقویت وضعیت بیمارستان ها، مراکز درمانی، مراکز علمی و تحقیقاتی علوم پزشکی آذربایجان شرقی نه تنها برای افزایش میزان امید به زندگی مردم منطقه تاثیر گذار است، چه بسا به دلیل وجود پزشکان مجرب و توانمند و مراکز درمانی مدرن و پیشرفته با توسعه توریسم درمانی، موجبات ارزآوری و افزایش درآمد سرانه کشور را فراهم آورد.

 

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال بررسی آخرین وضعیت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی

بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی نیازمند بودجه های کلان و به موقع

این مرکز بزرگ درمانی به عنوان بزرگترین، مجهزترین و مدرن ترین بیمارستان در دست ساخت کشور در تبریز که خدمات آن می‌تواند منطقه شمالغرب و کل کشور را پوشش دهد، نیازمند توجه جدی و بیش از پیش دولت سیزدهم است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۵ شروع شده و به رغم محدودیت ها و تنگناهای اعتباری و نیز شرایط تحریمی کشور، همچنان ادامه دارد، اما به دلیل همین مشکلات آن گونه که باید از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار نیست.

بدون تردید تکمیل این مرکز جامع بیمارستانی یکی از مطالبات مهم و اصلی مردم آذربایجان در حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با بهره برداری از آن بسیاری از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و حتی ترافیک شهری و هزینه های گزاف رفت و آمد اضافی مردم به شکل چشمگیری کاهش می یابد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از این مگاپروژه بخش سلامت آذربایجان شرقی به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین پروژه بیمارستانی کشور یاد کرد و گفت: تزریق اعتبارات مناسب و مکفی برای تکمیل این بیمارستان نه تنها برای منطقه شمال غرب، بلکه برای کل کشور منشاء آثار مثبت و مفیدی خواهد بود.

دکتر علی جنتی با بیان اینکه انتظار می رود دولت سیزدهم در راستای توجه به موضوع سلامت به این پروژه مهم ملی توجه بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: اهمیت دادن به بخش سلامت یکی از اولویت های اصلی دولت مردمی  است که بر همین اساس چنانچه اعتبارات لازم به این طرح تزریق شود، با فاز بندی مناسب می توان تا پایان دولت حداقل فاز اول آنرا به بهره برداری رساند که این موضوع دستاوردی بس عظیم برای دولت به شمار می رود.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی فاز نخست بیمارستان بزرگ تبریز، یادآور شد: تزریق و اختصاص منابع مالی به این بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز، مطالبه جدی و مهم مردم آذربایجان شرقی از دولت مردمی است.

جنتی میزان پیشرفت فیزیکی کل بیمارستان جامع یکهزار تختخوابی تبریز را ۲۲ درصد اعلام و اضافه کرد: این پیشرفت کل پروژه را در برمی گیرد اما اگر فاز نخست آنرا در نظر بگیریم، این درصد بیشتر است؛ بر همین مبنا اگر دولت اعتبارات مناسبی برای سال آینده و سال های دیگر تخصیص دهد و آن را جذب کنیم، بسیار امیدواریم این فاز را به صورت کامل به بهره برداری برسانیم.

جنتی، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح با احتساب قیمت های امروزی را افزون بر ۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: چنانچه این میزان بودجه با زمان بندی مناسب و به صورت مستمر در مدت چهار سال به پروژه تخصیص داده شود و تمامی آن جذب شود، کل پروژه را می توان ظرف ۴ تا ۵ سال به بهرداری رساند.

وی ادامه داد: بیمارستان جامع تبریز در حقیقت یک طرح مگاهاسپیتال است که تمامی خدمات درمانی، بهداشتی و پزشکی از کوچکترین مسایل تا تخصصی ترین اعمال جراحی و مراقبت های مختلف در آن تعریف شده است تا بیمار با انواع مشکلات بدون خروج از محل بیمارستان خدمات مورد نیاز را دریافت کند.

جنتی با اشاره به اینکه ابتدا قرار بود از این نوع بیمارستان ها به تعداد ۱۰ مورد در استان های مختلف ساخته شود، یادآور شد: اما به دلیل بروز برخی مشکلات این امر تنها برای کلانشهر تبریز تعریف، تدوین و مصوب شد و اکنون لازم است دولت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری و نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی مساعدت های لازم را انجام دهند تا این مگاپروژه به سرانجام برسد.

وی مساحت کلی بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز را ۱۴۵ هزار متر مربع و زیربنای تعریف شده آن را ۱۲۵ هزار مترمربع بیان کرد و گفت: تاکنون برای اجرای این پروژه حدود ۲۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است و به طور متوسط سالانه ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داشته ایم، در حالیکه برای رعایت زمان بندی طرح باید سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان جذب اعتبار محقق شود.

جنتی محدودیت های مالی دولت را یکی از موانع مهم کندی پیشرفت فیزیکی طرح یاد کرد و افزود: با وجود این مشکلات دانشگاه علوم پزشکی تبریز تلاش می کند از طریق تهاترهای مالیاتی و نفتی بودجه هایی را تامین کند تا  شاهد رکود پروژه نشویم.

وی یکی از مزیت های بسیار مهم و تاثیرگذار تکمیل این بیمارستان را جایگزینی ۲ بیمارستان کنونی امام خمینی(ره) و شهدای تبریز ذکر و اضافه کرد: با انتقال این ۲ مرکز بیمارستانی که حجم قابل توجهی از مراجعان به مراکز درمانی کلانشهر تبریز را به خود اختصاص می دهند، ترافیک شهری کاهش یافته و هزینه های نظام سلامت و خانوارها نیز به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه در نظام سلامت جهان و در کشورهای پیشرفته دیگر ساخت بیمارستان های ۵۰، ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ تختخوابی منسوخ شده است، یادآور شد: امروز در اکثر این کشورها به سمت ساخت  بیمارستان های جامع می روند تا با کمترین هزینه، بیشترین و با کیفیت ترین خدمات درمانی و پزشکی به مشتریان ارایه شود.

جنتی طراحی بیمارستان جامع تبریز را منطبق بر نقشه های نوین مهندسی سازه های بیمارستانی و نیازمندی های روز و مدرن جهانی دانست که در قالب ۵ برج ۳ طبقه ای که هر کدام دارای ۲۰۰ تختخواب است، ساخته می شود.

به گفته وی با تکمیل این بیمارستان جامع حداقل برای ۲ هزار نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی خواهد شد.

جنتی ابراز امیدوراری کرد در جریان سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی منابع مالی مناسب برای این پروژه تخصیص یابد تا در حداقل زمان و تا پایان دولت سیزدهم فاز نخست آن با ظرفیت ۳۳۰ تخت به اتمام برسد.

جنتی پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای تخصیص اعتبار به این بیمارستان را ۴۰۰ میلیارد تومان از محل منابع سفر استانی هیات دولت بیان کرد و ادامه داد: اجرای چنین پروژه های کلان در بخش سلامت زمان بر بوده و نیازمند تخصیص و جذب بودجه های مناسب است تا طبق برنامه زمان بندی اجرایی شود.

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   دکتر شهابی: اتمام پژوهشگاه ربع رشیدی به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

تکمیل پژوهشگاه ربع رشیدی، مطالبه جدی جامعه علمی از دولت مردمی و انقلابی

راه‌اندازی و افتتاح مجموعه بزرگ و مهم پژوهشگاه ملی ربع رشیدی تبریز به عنوان یکی از طرح‌های مهم و ملی در کشور و منطقه یکی از مطالبات محوری و به حق جامعه علمی و پزشکی از دولت سیزدهم است.

این مجموعه علمی و تحقیقاتی می تواند جمهوری اسلامی ایران را به لحاظ یافته های جدید علم پزشکی و فعالیت گسترده در حوزه نانو فناوری و نسل چهارم درمان بیماران به قطب این حوزه های علمی تبدیل و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در صادرات فناوری علوم مختلف و رشته های تخصصی پزشکی نیز نقش مهمی ایفا کند.

دولت مردمی آیت الله ریسی که دستاوردهای بزرگی در بخش سلامت و کنترل و کاهش شیوع ویروس کرونا طی مدت کوتاهی از خود بر جای گذاشته است، بدون تردید برنامه های وسیع و گسترده نیز این بخش برنامه ریزی کرده است که عمق بخشی به دستاوردهای علمی و پژوهشی برای دستیابی به آینده ای درخشان به جهت تبدیل علم به ثروت عمومی که مدنظر مقام معظم رهبری است، از جمله این گام های اساسی می تواند تلفط شود.

پژوهشکده ملی ربع رشیدی تبریز یکی از مراکز تحول آفرین در حوزه پزشکی، داروئی، علمی و تحقیقاتی کشور است که متاسفانه به دلیل بی توجهی ها، عملیات احداث آن طی سال های متمادی با رکود و حتی تعطیلی مواجه شده و در حالیکه می توانست سال ها قبل به بهره برداری رسیده و به توسعه علمی ایران اسلامی کمک کند، هنوز با محدودیت های اعتباری مواجه شده و پیشرفت آنچنانی نداشته است.

بدون تردید تسریع در روند ساخت و ساز و تجهیز این مرکز علمی که در خاورمیانه نمونه ای برای آن پیدا  نمی شود، یکی از ماندگارترین یادگارهای دولت سیزدهم در حوزه علم و فناوری به شمار خواهد آمد که شاید برای سال های سال، نسل های آینده کشور از مزیت های یافته های علمی و داروئی بهره مند خواهند شد.

معاون تحقیقات و فناوری رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی نقش انکارناپذیر در حوزه علم پزشکی و به خصوص فناوری های جدید این بخش داشته باشد، تسریع در عملیات اجرایی این پروژه ملی را یکی از خواسته های به حق و مهم جامعه علمی و مردم آذربایجان شرقی برشمرد.

دکتر پرویز شهابی با ابراز تاسف از اینکه این پروژه ملی تا آذر ماه پارسال تنها ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اظهار داشت: این در حالی است که کلنگ احداث این مجموعه عظیم ۱۰ سال قبل به زمین زده شد، اما کم کاری و سهل انگاری و عدم تخصیص اعتبارات لازم و کافی باعث شده است، راه اندازی این پروژه برای مدت ها به تعویق افتد.

به گفته وی با روی کار آمدن دولت سیزدهم روند اجرای این پروژه سرعت گرفت و هم اکنون پیشرفت فیزیکی مجموعه برابر با ۵۰ درصد است و در حالی که تا پیش از شهریور ماه سال گذشته اسکلت طبقه اول آن در حال ساهت بود، هم اکنون اسکلت بندی طبقه ۶ رو به اتمام است.

شهابی مجموعه هزینه های صرف شده برای اجرای پژوهشگاه ربع رشیدی را ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: از این مبلع ۱۱۰ میلیارد تومان طی یک سال اخیر به پروژه تزریق شده است.

وی پیش بینی اعتبار مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای اتمام این پروژه را بر اساس قیمت های پایه امروز معادل ۳۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

شهابی انجام پژوهش های کاربردی و بنیادی، تربیت دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و «پی.اچ.دی» و ادغام تحقیقات پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی را از اهداف مهم این پژوهشکده اعلام و اضافه کرد: تاخیر هر روز در افتتاح این پژوهشکده می تواند خسارات جبران ناپذیر به جامعه علمی وارد کرده و تحقق اهداف مزبور را ناممکن کند.

وی  ایجاد و استقرار آزمایشگاه نشر دارو، آزمایشگاه فرمولاسیون، آزمایشگاه NMR، آزمایشگاه فیزیولوژی حیوانی، آزمایشگاه تنفس، آزمایشگاه بیوتکنولوژی، میکروسکوپ الکترونی، آزمایشگاه ایمونولوژی، آزمایشگاه کشت معمولی، آزمایشگاه رادیوایمنواسی، آزمایشگاه الکتروفرز و آزمایشگاه باکتریولوژی در این مرکز علمی و تحقیقاتی را از مزیت های مهم و ضروری راه اندازی پژوهشکده ربع رشیدی بیان کرد.

شهابی ساخت دو برج ۹ طبقه در مجموعه پژوهشکده ربع رشیدی به همراه تالار اجتماعات یکهزار نفری را از ویژگی های مهم این مرکز بیان کرد و افزود: مجموع مساحت این مرکز بالغ بر ۳۶ هزار مترمربع است که در یکی از بهترین نقاط شهر تبریز و در جوار مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی واقع شده است.

وی زیربنای پژوهشکده ربع رشید را هفت هزار و ۸۰۰ مترمربع اعلام کرد که این مرکز در آینده می تواند به قطب انجام طرح های تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی دارئوی و پزشکی تبدیل شود و صادرات فنی و مهندسی یکی از زمینه های فعالیت آن خواهد بود که شاید بزرگترین مزیت آن نیز به شمار آید.   

شهابی اضافه کرد: بر اساس توافق و قرارداد با پیمانکار، زمان بندی به اتمام رسیدن عملیات عمرانی پژوهشکده ربع رشیدی تبریز سه ساله است که امیدواریم در این مدت با کمک دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز پیگیری و مساعدت های لازم از سوی استانداری آذربایجان شرقی در موعد مقرر شاهد بهره برداری از این پروزه ملی باشیم.

وی با تاکید بر اینکه آینده علم پزشکی از مسیر دارومحوری به سمت سلول درمانی سوق داده می شود، راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی تبریز را عاملی مهم و موثر از دستیابی ایران به مرزهای جدید دانش پزشکی برای سال های آینده دانست.

 

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   نبود راه دسترسی مهمترین چالش مرکز جامع سرطان تبریز است

چالش راه دسترسی برای مرکز جامع سرطان تبریز

پروژه در حال ساخت مرکز جامع سرطان تبریز واقع در شهرک خاوران یکی از مراکز مهم بیمارستانی و مدرن آذربایجان شرقی است که عملیات ساخت آن توسط دو تن از خیرین نیکوکار آذربایجانی در سال ۱۳۹۶ شروع شد و علیرغم اینکه طی سال های اخیر به لحاظ پیشرفت فیزیکی به دلیل تامین منابع مالی از سوی سرمایه گذار بخش خصوصی مناسب بوده است، اما بروز مشکلاتی با شهرداری تبریز در منطقه خاوران مشکلاتی را در تسریع ساخت به وجود اورده است.

این بیمارستان با مساحت ۲۱ هزار مترمربعی و زیربنای ۳۰ هزار مترمربع در ۵ طبقه در حال ساخت است که گنجایش آن ۳۰۰ تخت خواهد بود و برای تکمیل آن ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه می شود.

مرکز جامع سرطان شهرک خاوران تبریز که با پیشرفته ترین امکانات تجهیز خواهد شد دارای بخش های جراحی، پزشکی هسته ای، شیمی درمانی، رادیوتراپی، پت اسکن، ام آر آی، رادیو سرجری (جراحی اشعه) می باشد که در صورت بهره برداری به موقع می تواند جمعیت ۴ میلیون نفری آذربایجان شرقی و استان های همجوار را تحت پوشش قرار دهد.

در حال حاضر این مرکز جامع دارای ۶۰ درصد پیسرفت فیزیکی است که شامل قسمت‌های مختلفی چون رادیوتراپی، براک تراپی، پت اسکن  است و بر اساس گفته‌ خیرین سازنده‌ی بیمارستان، تا پایان سال۱۴۰۱به بهره برداری خواهد رسید.

نبود راه دسترسی و عدم توافق دانشگاه علوم پزشکی تبریز با شهرداری منطقه ۹ یکی از چالش های مهم و اصلی این پروژه خیرساز است که در جریان سفر هیات دولت به استان می توان در این زمینه تصمیم گرفت و سازمان ها و نهادهای مسئول را ملزم به همکاری با خیرین کرد.

به گزارش ایرنا، طرح توسعه دانشکده‌ دندانپزشکی به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربعی از دیگر پروژه های در دست ساخت دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که به‌ دلیل ایجاد رشته‌های جدید و برای توسعه و گسترش خدمات و توسعه‌ فیزیکی دانشکده‌ یکی از اولویت‌های مهم بخش سلامت به شمار می رود که تاکنون حدود ۲۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و ۴۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد.

با توجه به اینکه دانشکده‌ فعلی دندانپزشکی تبریز بیش از ۲۰ سال قبل و با مساحت ۲۲ هزار مترمربع ساخته و تاکنون بیمارستان تخصصی دندانپزشکی در کلانشهر تبریز ایجاد نشده است، بهره برداری از این طرح می تواند در زمینه خدمات دندان پزشکی به مردم  تحول آفرین باشد.

طرح توسعه دانشکده دندان پزشکی تبریز جزو پروژه‌های ملی بوده و برای تکمیل به اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومانی نیاز دارد که در صورت تخصیص این اعتبار در جریان سفر ریاست جمهوری، تا پایان سال ۱۴۰۱تکمیل خواهد شد.

در حال حاضر تعداد پروژه‌های عمرانی در حال احداث حوزه سلامت آذربایجان شرقی ۳۳ پروژه به متراژ ۲۹۱ هزار مترمربع است که ۱۸ پروژه آن مربوط به بخش بهداشت و مابقی مربوط به درمان و سایر بخش‌ها می باشد.

دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

این دانشگاه  ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.  

پژوهشکده های زیست پزشکی شامل ریزفناوری های داروئی، علوم تغذیه، پزشکی مولکولی و آنالیز داروئی، سلول های بنیادی و بازساختی، بالینی، سالمندی، مدیریت سلامت، کاربردی دارویی و  تحقیقات دانشجویی، طب فیزیکی و توان بخشی از جمله قابلیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی به شمار می رود.  

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی

آغاز عملیات ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند، چشم انتظار تخصیص اعتبار

عملیات ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند با گذشت سه سال از آغاز کلنگ زنی آن، هنوز شروع نشده و مسوولان می گویند تحقق این امر معطل تخصیص اعتبار و ابلاغ آن است.

به گزارش ایرنا، کلنگ آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در سفر سعید نمکی، وزیر وقت بهداشت و درمان به این شهرستان زمین زده شد، اما از آن تاریخ تاکنون هیچ اقدامی برای ساخت آن نشده و زمین این مرکز درمانی همچنان رها شده است.

با توجه به اینکه بیمارستان فعلی ۱۳۴ تختخوابی مرند، کفاف نیاز جمعیت ۲۵۰ هزار نفری شهرستان به خدمات درمانی را نمی دهد، قرار است بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در زمینی به وسعت ۳۰ هزار مترمربع احداث شود. 

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرحله دوم مناقصه اجرای اسکلت بتنی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در اسفند ماه ۱۳۹۷ به پایان رسیده و در بودجه سال بعد نیز ردیف اعتباری برای آن منظور شده است.

البته مرند به عنوان سومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان شرقی بعد از شهرستان های تبریز و مراغه، تا سه چهار سال قبل با مشکل نبود دستگاه های «ام.آر.آی» و «سی.تی.اسکن» در بخش درمان دولتی نیز مواجه بود که این با پیگیری های مسوولان ارشد استانی و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و اهتمام وزارت بهداشت و درمان با هزینه کرد بیش از ۱۵ میلیارد تومانی برطرف شد.

کارشناسان حوزه درمان با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن استاندارد یک تخت بیمارستانی برای هر یکهزار نفر، حداقل ۲۵۰ تخت بیمارستانی برای شهرستان مرند نیاز است، می گویند تسریع در احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در راستای تسهیل درمان شهروندان و رفع کمبود در بخش درمان ضروری است. 

بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نیز حاکی است که طرح احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند از سال ۱۳۹۵ و از محل فروش مطرح بوده و پیمانکار طرح نیز با ۲۲ میلیارد تومان آورده در مناقصه سال ۱۳۹۷ برنده ساخت آن شده است. 

مجری این طرح مهم بهداشتی که ردیف بودجه ملی هم دارد، «شرکت مادر تخصصی توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کل کشور» بوده و انشعابات لازم برای فعالیت پیمانکار در محل طرح نیز توسط مقام های شهرستانی و استانی اخذ شده است. 

ساخت و تکمیل بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است 

دکتر صمد طاهری باویل علیا ، رییس شبکه بهداشت شهرستان مرند در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح در سال ۱۳۹۷ از طرح استانی به طرح ملی تبدیل شد و ردیف بودجه ملی به آن اختصاص یافت. 

وی افزود: با پیگیری هایی که در اواخر ۱۳۹۸ و اوایل سال گذشته از طرف نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان ارشد استان انجام شد، اعتباری برای شروع مجدد طرح اختصاص یافت. 

وی اضافه کرد: حال ابلاغ آن اعتبار برای شروع عملیاتی ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختوابی نیاز به پیگیری دارد.

طاهری گفت: حتی لایحه ماده ۲۳ این طرح نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ارایه و به این طریق راه اختصاص بودجه ملی به آن هموار شده است.

وی ادامه داد: بدیهی است که تسریع در آغاز عملیات اجرایی این طرح درمانی، علاوه بر رفع نیازهای مردم منطقه، از تحمیل هزینه های اضافه ناشی از گذشت زمان جلوگیری می کند.

وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبار و ابلاغ آن در بودجه سال آینده، عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند، آغاز و آرزوی مردم در این زمینه برآورده شود. 

پنجشنبه 09 فروردین 1403


شماره بیست و چهار - بیست و پنج | بهار1403 | 16325.pdf              پوشش ۷۰ درصدی فیبرنوری در سال آینده/ ۷ میلیون پوشش ایجاد شده است | وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سال آینده برای پوشش فیبرنوری سال درخشانی خواهد بود، گفت: پوشش فیبرنوری در سال آینده در کشور به حدود ۷۰ درصد خواهد رسید.              علت قطعی بازار فرابورس و آخرین وضعیت سامانه/ فرابورس امروز با تاخیر شروع می‌شود | مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تیم فنی با تمرکز بر رفع مشکل پیش آمده و انتخاب راه‌حل مشخصی که ریسک کمتری داشته باشد، بی‌وقفه تلاش‌های خود را ادامه داده‌اند و پیش بینی می‌شود بازار با تاخیر در روز جاری شروع شود.              انهدام بزرگ‌ترین شبکه اخلالگر مالی و قمار آنلاین مرتبط با انگلستان | وزارت اطلاعات اعلام کرد: بزرگترین شبکه‌ سازمان یافته‌ قمار و شرط‌بندی اینترنتی که توسط مبادی مستقر در خارج از کشور مدیریت و راهبری می‌شد پس از ۱۴ ماه تحقیقات و رصدهای پیچیده‌ اطلاعاتی و با مساعدت قوه قضاییه و بانک مرکزی شناسایی و منهدم شد.              



نشریه پانار

پانار | پارس ساختار | سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی 1401/3/10

در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تبریز که مسئولیت مدیریت، سیاست گذاری و نظارت بر حوزه های متعدد و پرشمار بخش سلامت جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجان شرقی را عهده دار است، به دلیل کمبودها، سهل انگاری های سال های گذشته، بی توجهی به توسعه و نبود منابع مالی مناسب با چالش ها، مشکلات و معضلات مختلفی روبروست که باز شدن گره های آن جز با تصمیمات قاطعانه و مبتنی بر قانون توسط دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میسر نخواهد شد.

اجرای چندین پروژه عمرانی کلان در زمینه بیمارستان سازی، فضاهای فیزیکی مراکز بهداشت و درمان، طرح های مربوط با تحقیقات و پژوهش های علمی در حوزه داروئی و تقویت شرکت های دانش بنیان فعال در علوم پزشکی که از سال های قبل آغاز شده و به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات مکفی و  البته بی توجهی های دولت قبل با رکود مواجه شده است که احیای این پروژها توجه ویژه دولت مردمی سیزدهم را می طلبد.

بدون تردید تصمیمات موثر و محکم هیات دولت در سفر استانی به تبریز می تواند علاوه بر جلب رضایت مردمی، موجب توسعه و رشد روزافزون بخش سلامت آذربایجان شرقی را فراهم آورد که علاوه بر ساکنان استان، به بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شمال غرب کشور و استان های همجوار و حتی کشورهای منطقه خدمات بهداشتی و درمانی ارایه می کند.

اجرای سریع طرح های عمرانی این بخش و رسیدگی و تقویت وضعیت بیمارستان ها، مراکز درمانی، مراکز علمی و تحقیقاتی علوم پزشکی آذربایجان شرقی نه تنها برای افزایش میزان امید به زندگی مردم منطقه تاثیر گذار است، چه بسا به دلیل وجود پزشکان مجرب و توانمند و مراکز درمانی مدرن و پیشرفته با توسعه توریسم درمانی، موجبات ارزآوری و افزایش درآمد سرانه کشور را فراهم آورد.

 

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال بررسی آخرین وضعیت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی

بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی نیازمند بودجه های کلان و به موقع

این مرکز بزرگ درمانی به عنوان بزرگترین، مجهزترین و مدرن ترین بیمارستان در دست ساخت کشور در تبریز که خدمات آن می‌تواند منطقه شمالغرب و کل کشور را پوشش دهد، نیازمند توجه جدی و بیش از پیش دولت سیزدهم است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۵ شروع شده و به رغم محدودیت ها و تنگناهای اعتباری و نیز شرایط تحریمی کشور، همچنان ادامه دارد، اما به دلیل همین مشکلات آن گونه که باید از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار نیست.

بدون تردید تکمیل این مرکز جامع بیمارستانی یکی از مطالبات مهم و اصلی مردم آذربایجان در حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با بهره برداری از آن بسیاری از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و حتی ترافیک شهری و هزینه های گزاف رفت و آمد اضافی مردم به شکل چشمگیری کاهش می یابد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از این مگاپروژه بخش سلامت آذربایجان شرقی به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین پروژه بیمارستانی کشور یاد کرد و گفت: تزریق اعتبارات مناسب و مکفی برای تکمیل این بیمارستان نه تنها برای منطقه شمال غرب، بلکه برای کل کشور منشاء آثار مثبت و مفیدی خواهد بود.

دکتر علی جنتی با بیان اینکه انتظار می رود دولت سیزدهم در راستای توجه به موضوع سلامت به این پروژه مهم ملی توجه بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: اهمیت دادن به بخش سلامت یکی از اولویت های اصلی دولت مردمی  است که بر همین اساس چنانچه اعتبارات لازم به این طرح تزریق شود، با فاز بندی مناسب می توان تا پایان دولت حداقل فاز اول آنرا به بهره برداری رساند که این موضوع دستاوردی بس عظیم برای دولت به شمار می رود.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی فاز نخست بیمارستان بزرگ تبریز، یادآور شد: تزریق و اختصاص منابع مالی به این بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز، مطالبه جدی و مهم مردم آذربایجان شرقی از دولت مردمی است.

جنتی میزان پیشرفت فیزیکی کل بیمارستان جامع یکهزار تختخوابی تبریز را ۲۲ درصد اعلام و اضافه کرد: این پیشرفت کل پروژه را در برمی گیرد اما اگر فاز نخست آنرا در نظر بگیریم، این درصد بیشتر است؛ بر همین مبنا اگر دولت اعتبارات مناسبی برای سال آینده و سال های دیگر تخصیص دهد و آن را جذب کنیم، بسیار امیدواریم این فاز را به صورت کامل به بهره برداری برسانیم.

جنتی، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح با احتساب قیمت های امروزی را افزون بر ۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: چنانچه این میزان بودجه با زمان بندی مناسب و به صورت مستمر در مدت چهار سال به پروژه تخصیص داده شود و تمامی آن جذب شود، کل پروژه را می توان ظرف ۴ تا ۵ سال به بهرداری رساند.

وی ادامه داد: بیمارستان جامع تبریز در حقیقت یک طرح مگاهاسپیتال است که تمامی خدمات درمانی، بهداشتی و پزشکی از کوچکترین مسایل تا تخصصی ترین اعمال جراحی و مراقبت های مختلف در آن تعریف شده است تا بیمار با انواع مشکلات بدون خروج از محل بیمارستان خدمات مورد نیاز را دریافت کند.

جنتی با اشاره به اینکه ابتدا قرار بود از این نوع بیمارستان ها به تعداد ۱۰ مورد در استان های مختلف ساخته شود، یادآور شد: اما به دلیل بروز برخی مشکلات این امر تنها برای کلانشهر تبریز تعریف، تدوین و مصوب شد و اکنون لازم است دولت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری و نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی مساعدت های لازم را انجام دهند تا این مگاپروژه به سرانجام برسد.

وی مساحت کلی بیمارستان یکهزار تختخوابی تبریز را ۱۴۵ هزار متر مربع و زیربنای تعریف شده آن را ۱۲۵ هزار مترمربع بیان کرد و گفت: تاکنون برای اجرای این پروژه حدود ۲۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است و به طور متوسط سالانه ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داشته ایم، در حالیکه برای رعایت زمان بندی طرح باید سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان جذب اعتبار محقق شود.

جنتی محدودیت های مالی دولت را یکی از موانع مهم کندی پیشرفت فیزیکی طرح یاد کرد و افزود: با وجود این مشکلات دانشگاه علوم پزشکی تبریز تلاش می کند از طریق تهاترهای مالیاتی و نفتی بودجه هایی را تامین کند تا  شاهد رکود پروژه نشویم.

وی یکی از مزیت های بسیار مهم و تاثیرگذار تکمیل این بیمارستان را جایگزینی ۲ بیمارستان کنونی امام خمینی(ره) و شهدای تبریز ذکر و اضافه کرد: با انتقال این ۲ مرکز بیمارستانی که حجم قابل توجهی از مراجعان به مراکز درمانی کلانشهر تبریز را به خود اختصاص می دهند، ترافیک شهری کاهش یافته و هزینه های نظام سلامت و خانوارها نیز به شکل قابل توجهی کاهش می یابد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه در نظام سلامت جهان و در کشورهای پیشرفته دیگر ساخت بیمارستان های ۵۰، ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ تختخوابی منسوخ شده است، یادآور شد: امروز در اکثر این کشورها به سمت ساخت  بیمارستان های جامع می روند تا با کمترین هزینه، بیشترین و با کیفیت ترین خدمات درمانی و پزشکی به مشتریان ارایه شود.

جنتی طراحی بیمارستان جامع تبریز را منطبق بر نقشه های نوین مهندسی سازه های بیمارستانی و نیازمندی های روز و مدرن جهانی دانست که در قالب ۵ برج ۳ طبقه ای که هر کدام دارای ۲۰۰ تختخواب است، ساخته می شود.

به گفته وی با تکمیل این بیمارستان جامع حداقل برای ۲ هزار نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی خواهد شد.

جنتی ابراز امیدوراری کرد در جریان سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی منابع مالی مناسب برای این پروژه تخصیص یابد تا در حداقل زمان و تا پایان دولت سیزدهم فاز نخست آن با ظرفیت ۳۳۰ تخت به اتمام برسد.

جنتی پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای تخصیص اعتبار به این بیمارستان را ۴۰۰ میلیارد تومان از محل منابع سفر استانی هیات دولت بیان کرد و ادامه داد: اجرای چنین پروژه های کلان در بخش سلامت زمان بر بوده و نیازمند تخصیص و جذب بودجه های مناسب است تا طبق برنامه زمان بندی اجرایی شود.

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   دکتر شهابی: اتمام پژوهشگاه ربع رشیدی به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

تکمیل پژوهشگاه ربع رشیدی، مطالبه جدی جامعه علمی از دولت مردمی و انقلابی

راه‌اندازی و افتتاح مجموعه بزرگ و مهم پژوهشگاه ملی ربع رشیدی تبریز به عنوان یکی از طرح‌های مهم و ملی در کشور و منطقه یکی از مطالبات محوری و به حق جامعه علمی و پزشکی از دولت سیزدهم است.

این مجموعه علمی و تحقیقاتی می تواند جمهوری اسلامی ایران را به لحاظ یافته های جدید علم پزشکی و فعالیت گسترده در حوزه نانو فناوری و نسل چهارم درمان بیماران به قطب این حوزه های علمی تبدیل و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، در صادرات فناوری علوم مختلف و رشته های تخصصی پزشکی نیز نقش مهمی ایفا کند.

دولت مردمی آیت الله ریسی که دستاوردهای بزرگی در بخش سلامت و کنترل و کاهش شیوع ویروس کرونا طی مدت کوتاهی از خود بر جای گذاشته است، بدون تردید برنامه های وسیع و گسترده نیز این بخش برنامه ریزی کرده است که عمق بخشی به دستاوردهای علمی و پژوهشی برای دستیابی به آینده ای درخشان به جهت تبدیل علم به ثروت عمومی که مدنظر مقام معظم رهبری است، از جمله این گام های اساسی می تواند تلفط شود.

پژوهشکده ملی ربع رشیدی تبریز یکی از مراکز تحول آفرین در حوزه پزشکی، داروئی، علمی و تحقیقاتی کشور است که متاسفانه به دلیل بی توجهی ها، عملیات احداث آن طی سال های متمادی با رکود و حتی تعطیلی مواجه شده و در حالیکه می توانست سال ها قبل به بهره برداری رسیده و به توسعه علمی ایران اسلامی کمک کند، هنوز با محدودیت های اعتباری مواجه شده و پیشرفت آنچنانی نداشته است.

بدون تردید تسریع در روند ساخت و ساز و تجهیز این مرکز علمی که در خاورمیانه نمونه ای برای آن پیدا  نمی شود، یکی از ماندگارترین یادگارهای دولت سیزدهم در حوزه علم و فناوری به شمار خواهد آمد که شاید برای سال های سال، نسل های آینده کشور از مزیت های یافته های علمی و داروئی بهره مند خواهند شد.

معاون تحقیقات و فناوری رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی نقش انکارناپذیر در حوزه علم پزشکی و به خصوص فناوری های جدید این بخش داشته باشد، تسریع در عملیات اجرایی این پروژه ملی را یکی از خواسته های به حق و مهم جامعه علمی و مردم آذربایجان شرقی برشمرد.

دکتر پرویز شهابی با ابراز تاسف از اینکه این پروژه ملی تا آذر ماه پارسال تنها ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اظهار داشت: این در حالی است که کلنگ احداث این مجموعه عظیم ۱۰ سال قبل به زمین زده شد، اما کم کاری و سهل انگاری و عدم تخصیص اعتبارات لازم و کافی باعث شده است، راه اندازی این پروژه برای مدت ها به تعویق افتد.

به گفته وی با روی کار آمدن دولت سیزدهم روند اجرای این پروژه سرعت گرفت و هم اکنون پیشرفت فیزیکی مجموعه برابر با ۵۰ درصد است و در حالی که تا پیش از شهریور ماه سال گذشته اسکلت طبقه اول آن در حال ساهت بود، هم اکنون اسکلت بندی طبقه ۶ رو به اتمام است.

شهابی مجموعه هزینه های صرف شده برای اجرای پژوهشگاه ربع رشیدی را ۱۲۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: از این مبلع ۱۱۰ میلیارد تومان طی یک سال اخیر به پروژه تزریق شده است.

وی پیش بینی اعتبار مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای اتمام این پروژه را بر اساس قیمت های پایه امروز معادل ۳۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

شهابی انجام پژوهش های کاربردی و بنیادی، تربیت دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و «پی.اچ.دی» و ادغام تحقیقات پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی را از اهداف مهم این پژوهشکده اعلام و اضافه کرد: تاخیر هر روز در افتتاح این پژوهشکده می تواند خسارات جبران ناپذیر به جامعه علمی وارد کرده و تحقق اهداف مزبور را ناممکن کند.

وی  ایجاد و استقرار آزمایشگاه نشر دارو، آزمایشگاه فرمولاسیون، آزمایشگاه NMR، آزمایشگاه فیزیولوژی حیوانی، آزمایشگاه تنفس، آزمایشگاه بیوتکنولوژی، میکروسکوپ الکترونی، آزمایشگاه ایمونولوژی، آزمایشگاه کشت معمولی، آزمایشگاه رادیوایمنواسی، آزمایشگاه الکتروفرز و آزمایشگاه باکتریولوژی در این مرکز علمی و تحقیقاتی را از مزیت های مهم و ضروری راه اندازی پژوهشکده ربع رشیدی بیان کرد.

شهابی ساخت دو برج ۹ طبقه در مجموعه پژوهشکده ربع رشیدی به همراه تالار اجتماعات یکهزار نفری را از ویژگی های مهم این مرکز بیان کرد و افزود: مجموع مساحت این مرکز بالغ بر ۳۶ هزار مترمربع است که در یکی از بهترین نقاط شهر تبریز و در جوار مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی واقع شده است.

وی زیربنای پژوهشکده ربع رشید را هفت هزار و ۸۰۰ مترمربع اعلام کرد که این مرکز در آینده می تواند به قطب انجام طرح های تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی دارئوی و پزشکی تبدیل شود و صادرات فنی و مهندسی یکی از زمینه های فعالیت آن خواهد بود که شاید بزرگترین مزیت آن نیز به شمار آید.   

شهابی اضافه کرد: بر اساس توافق و قرارداد با پیمانکار، زمان بندی به اتمام رسیدن عملیات عمرانی پژوهشکده ربع رشیدی تبریز سه ساله است که امیدواریم در این مدت با کمک دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز پیگیری و مساعدت های لازم از سوی استانداری آذربایجان شرقی در موعد مقرر شاهد بهره برداری از این پروزه ملی باشیم.

وی با تاکید بر اینکه آینده علم پزشکی از مسیر دارومحوری به سمت سلول درمانی سوق داده می شود، راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی تبریز را عاملی مهم و موثر از دستیابی ایران به مرزهای جدید دانش پزشکی برای سال های آینده دانست.

 

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی   نبود راه دسترسی مهمترین چالش مرکز جامع سرطان تبریز است

چالش راه دسترسی برای مرکز جامع سرطان تبریز

پروژه در حال ساخت مرکز جامع سرطان تبریز واقع در شهرک خاوران یکی از مراکز مهم بیمارستانی و مدرن آذربایجان شرقی است که عملیات ساخت آن توسط دو تن از خیرین نیکوکار آذربایجانی در سال ۱۳۹۶ شروع شد و علیرغم اینکه طی سال های اخیر به لحاظ پیشرفت فیزیکی به دلیل تامین منابع مالی از سوی سرمایه گذار بخش خصوصی مناسب بوده است، اما بروز مشکلاتی با شهرداری تبریز در منطقه خاوران مشکلاتی را در تسریع ساخت به وجود اورده است.

این بیمارستان با مساحت ۲۱ هزار مترمربعی و زیربنای ۳۰ هزار مترمربع در ۵ طبقه در حال ساخت است که گنجایش آن ۳۰۰ تخت خواهد بود و برای تکمیل آن ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه می شود.

مرکز جامع سرطان شهرک خاوران تبریز که با پیشرفته ترین امکانات تجهیز خواهد شد دارای بخش های جراحی، پزشکی هسته ای، شیمی درمانی، رادیوتراپی، پت اسکن، ام آر آی، رادیو سرجری (جراحی اشعه) می باشد که در صورت بهره برداری به موقع می تواند جمعیت ۴ میلیون نفری آذربایجان شرقی و استان های همجوار را تحت پوشش قرار دهد.

در حال حاضر این مرکز جامع دارای ۶۰ درصد پیسرفت فیزیکی است که شامل قسمت‌های مختلفی چون رادیوتراپی، براک تراپی، پت اسکن  است و بر اساس گفته‌ خیرین سازنده‌ی بیمارستان، تا پایان سال۱۴۰۱به بهره برداری خواهد رسید.

نبود راه دسترسی و عدم توافق دانشگاه علوم پزشکی تبریز با شهرداری منطقه ۹ یکی از چالش های مهم و اصلی این پروژه خیرساز است که در جریان سفر هیات دولت به استان می توان در این زمینه تصمیم گرفت و سازمان ها و نهادهای مسئول را ملزم به همکاری با خیرین کرد.

به گزارش ایرنا، طرح توسعه دانشکده‌ دندانپزشکی به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربعی از دیگر پروژه های در دست ساخت دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که به‌ دلیل ایجاد رشته‌های جدید و برای توسعه و گسترش خدمات و توسعه‌ فیزیکی دانشکده‌ یکی از اولویت‌های مهم بخش سلامت به شمار می رود که تاکنون حدود ۲۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و ۴۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد.

با توجه به اینکه دانشکده‌ فعلی دندانپزشکی تبریز بیش از ۲۰ سال قبل و با مساحت ۲۲ هزار مترمربع ساخته و تاکنون بیمارستان تخصصی دندانپزشکی در کلانشهر تبریز ایجاد نشده است، بهره برداری از این طرح می تواند در زمینه خدمات دندان پزشکی به مردم  تحول آفرین باشد.

طرح توسعه دانشکده دندان پزشکی تبریز جزو پروژه‌های ملی بوده و برای تکمیل به اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومانی نیاز دارد که در صورت تخصیص این اعتبار در جریان سفر ریاست جمهوری، تا پایان سال ۱۴۰۱تکمیل خواهد شد.

در حال حاضر تعداد پروژه‌های عمرانی در حال احداث حوزه سلامت آذربایجان شرقی ۳۳ پروژه به متراژ ۲۹۱ هزار مترمربع است که ۱۸ پروژه آن مربوط به بخش بهداشت و مابقی مربوط به درمان و سایر بخش‌ها می باشد.

دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

این دانشگاه  ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.  

پژوهشکده های زیست پزشکی شامل ریزفناوری های داروئی، علوم تغذیه، پزشکی مولکولی و آنالیز داروئی، سلول های بنیادی و بازساختی، بالینی، سالمندی، مدیریت سلامت، کاربردی دارویی و  تحقیقات دانشجویی، طب فیزیکی و توان بخشی از جمله قابلیت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی به شمار می رود.  

سفر هیات دولت، آغازگر تحول در بخش سلامت آذربایجان‌شرقی

آغاز عملیات ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند، چشم انتظار تخصیص اعتبار

عملیات ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند با گذشت سه سال از آغاز کلنگ زنی آن، هنوز شروع نشده و مسوولان می گویند تحقق این امر معطل تخصیص اعتبار و ابلاغ آن است.

به گزارش ایرنا، کلنگ آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در سفر سعید نمکی، وزیر وقت بهداشت و درمان به این شهرستان زمین زده شد، اما از آن تاریخ تاکنون هیچ اقدامی برای ساخت آن نشده و زمین این مرکز درمانی همچنان رها شده است.

با توجه به اینکه بیمارستان فعلی ۱۳۴ تختخوابی مرند، کفاف نیاز جمعیت ۲۵۰ هزار نفری شهرستان به خدمات درمانی را نمی دهد، قرار است بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در زمینی به وسعت ۳۰ هزار مترمربع احداث شود. 

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرحله دوم مناقصه اجرای اسکلت بتنی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در اسفند ماه ۱۳۹۷ به پایان رسیده و در بودجه سال بعد نیز ردیف اعتباری برای آن منظور شده است.

البته مرند به عنوان سومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان شرقی بعد از شهرستان های تبریز و مراغه، تا سه چهار سال قبل با مشکل نبود دستگاه های «ام.آر.آی» و «سی.تی.اسکن» در بخش درمان دولتی نیز مواجه بود که این با پیگیری های مسوولان ارشد استانی و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و اهتمام وزارت بهداشت و درمان با هزینه کرد بیش از ۱۵ میلیارد تومانی برطرف شد.

کارشناسان حوزه درمان با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن استاندارد یک تخت بیمارستانی برای هر یکهزار نفر، حداقل ۲۵۰ تخت بیمارستانی برای شهرستان مرند نیاز است، می گویند تسریع در احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در راستای تسهیل درمان شهروندان و رفع کمبود در بخش درمان ضروری است. 

بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نیز حاکی است که طرح احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند از سال ۱۳۹۵ و از محل فروش مطرح بوده و پیمانکار طرح نیز با ۲۲ میلیارد تومان آورده در مناقصه سال ۱۳۹۷ برنده ساخت آن شده است. 

مجری این طرح مهم بهداشتی که ردیف بودجه ملی هم دارد، «شرکت مادر تخصصی توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کل کشور» بوده و انشعابات لازم برای فعالیت پیمانکار در محل طرح نیز توسط مقام های شهرستانی و استانی اخذ شده است. 

ساخت و تکمیل بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است 

دکتر صمد طاهری باویل علیا ، رییس شبکه بهداشت شهرستان مرند در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح در سال ۱۳۹۷ از طرح استانی به طرح ملی تبدیل شد و ردیف بودجه ملی به آن اختصاص یافت. 

وی افزود: با پیگیری هایی که در اواخر ۱۳۹۸ و اوایل سال گذشته از طرف نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان ارشد استان انجام شد، اعتباری برای شروع مجدد طرح اختصاص یافت. 

وی اضافه کرد: حال ابلاغ آن اعتبار برای شروع عملیاتی ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختوابی نیاز به پیگیری دارد.

طاهری گفت: حتی لایحه ماده ۲۳ این طرح نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ارایه و به این طریق راه اختصاص بودجه ملی به آن هموار شده است.

وی ادامه داد: بدیهی است که تسریع در آغاز عملیات اجرایی این طرح درمانی، علاوه بر رفع نیازهای مردم منطقه، از تحمیل هزینه های اضافه ناشی از گذشت زمان جلوگیری می کند.

وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبار و ابلاغ آن در بودجه سال آینده، عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند، آغاز و آرزوی مردم در این زمینه برآورده شود. 



اخبار مرتبط

مقام معظم رهبری | نشریه تخصصی پانار | پارس ساختار

کاور آخرین نسخه | شماره بیست و چهار - بیست و پنج | بهار1403

فصلنامه پانار


آخرین خبر ها

Save